Bună ziua!
Au trecut mai bine de 20 de ani de la moartea bunicii mele, care a avut 3 copii, unul dintre ei fiind tatăl meu.
Când a murit bunicul, toți cei 3 copii au renunțat la moștenire în favoarea mamei lor. După moartea mamei, tatăl meu a insistat pentru dezbaterea succesiunii, dar unul dintre frați a tot amânat, iar celălalt a decedat la.scurt timp. Fratele care a tot amânat dezbaterea succesiunii locuiește acolo și se folosește de moștenire, iar copiii și soția fratelui decedat nu sunt interesați de moștenire, nici nu mai știm nimic de ei.
Menționez ca titlul de proprietate asupra terenului în original a rămas la tatăl meu, insa am înțeles de pe la oameni ca s-a scos duplicat de la Primărie. Exista posibilitatea sa se fi dezbătut succesiunea în lipsa tuturor moștenitorilor? Cum s-a putut scoate duplicat după titlul de proprietate dacă el exista în original la tatăl meu?
Eu, în calitate de fiica a tatălui meu, nepoata a bunicii decedate, as vrea sa deschid succesiunea. Tatăl meu a avut discuții cu fratele care folosește succesiunea și nu mai vrea sa aibă de-a face cu el, insa dorește sa ma ocup eu de asta, vrea să-mi facă procura sau ceea ce e necesar pentru asta.
Întrebarea mea este: mai am vreo șansă după atâta timp, în condițiile mai sus aratate, cu ce ar trebui sa încep având în vedere ca nu știu nimic despre ceea ce s-a întâmplat acolo?
Cum pot afla ce s-a întâmplat, as putea afla ceva de la Primărie, de la OCPI, alte soluții?
Trebuie deschisa acțiune în.Instanta, dacă da, ce șanse de câștig am?
Mulțumesc!
Mergeti cu actele la avocat pentru a va lamuri.
Daca s-a renuntat la mostenire renuntatorii nu mai au dreptul la mostenire.
Renuntarea nu se face pe vorbe...este bine sa stiti...
In functie de situatia dvs. este posibil sa se gaseasca variante juridice de avocati dar le trebuie actele pentru a le analiza in concret si nu ca sa discute un fel de teorie generala a dreptului civil care exista si in tratatele de drept...deoarece situatiile variate nu va ajuta...
Spetele se analizeaza si se judeca in concret si nu in mod generic...
Cel mai mic detaliu descoperit de un avocat atent poate schimba radical soarta procesului.
Mulțumesc pentru răspuns.
Totuși, în afara situației mai sus expuse, nu dețin niciun act, darămite un dosar pe care să-l prezint avocatului. Este clar ca voi avea un avocat pentru proces, insa trebuie sa știu ce am de făcut pentru a obține actele. Nu cred ca se va duce avocatul să-mi caute acte pe la Primărie sau alte instituții...
Întrebarea este: cu ce încep pentru a întocmi dosarul de care am nevoie în Instanta?
Mergeți întâi la unnotar cu certificatul de deces,acte stare civila tatăl dvs,cu tatăl personal pt a va da o procura,discutați cu notarul si acesta o sa va spună ce aveți de făcut,o sa verifice daca s a dezbătut succesiunea până acum etc.
Oricare notar poate face asta, chiar din alta localitate?
Menționez ca nu locuim în localitatea în care este moștenirea.
Mulțumesc mult pentru îndrumare!
Succesiune
zflorentina
Buna ziua,
am nevioe de un sfat in legatura cu o succesiune.
Lucrurile stau astfel: bunicul din parte tatalui meu a plecat cu actele casei in care locuiesc ... (vezi toată discuția)