avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dupa moartea bunicului meu, exista 3 frati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dupa moartea bunicului meu, exista 3 frati mostenitori, unul ...

Dupa moartea bunicului meu, exista 3 frati mostenitori, unul dintre ei este decedat, fiind tatal meu. Unul din fratii tatului meu, in urma cu 5 ani a pierdut intr-un proces in care sustinea ca bunicul meu a facut un antrecontract cu el pentru a-i vinde casa. Acum a sunat sa imi spuna ca bunicul i-ar fi dat lui casa, dar stiind ca nu este adevarat, cum pot proceda?succesiunea o amana cu pretextul ca nu are bani pentru plata impozitului Precizez ca nu am actele de proprietate sau de deces
Cel mai recent răspuns: Dandree , utilizator 03:15, 15 Februarie 2021
Buna ziua,
Actul de deces il puteti obtine in duplicat de la primarie.
Puteti merge si dvs. la un notar sa solicitati deschiderea succesiunii.
Pasivitatea dvs. ii foloseste unchiului. Chiar amanarea lui de deschidere a succesiunii are acest scop.
Daca nu puteti dezbate succesiunea la notar, va trebui sa deschideti o actiune in instanta. In acest caz ar fi recomandabil sa apelati la serviciile unui avocat.

Va multumesc
Situatia s-a complicat
In 2014 unchiul meu a avut un proces cu bunicul meu, e vorba de un act de vanzare cumparare, despre care buniculul meu nu era de acord, dar in urma procesului unchiul are act de vanzare cumparare cu hotararea definitiva si irevocabila prin instanta. Bunicul meu stia ca el a castigat procesul, iar eu acum am aflat ca el pierduse
In acest caz, se mai poate face ceva?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Actul de deces il puteti obtine in duplicat de la primarie.
Puteti merge si dvs. la un notar sa solicitati deschiderea succesiunii.
Pasivitatea dvs. ii foloseste unchiului. Chiar amanarea lui de deschidere a succesiunii are acest scop.
Daca nu puteti dezbate succesiunea la notar, va trebui sa deschideti o actiune in instanta. In acest caz ar fi recomandabil sa apelati la serviciile unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune in instanta si cerere despagubiri ContSters311324 ContSters311324 Buna ziua, As vrea sa va expun cazul meu si sa va rog sa imi acordati putina asistenta. In urma decesului bunicului meu, a ramas ca masa succesorala o ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate ContSters193525 ContSters193525 buna ziua ma confrunt cu urmatoarea situatie: dupa moartea bunicilor din partea tatei parintii mei au cumparat casa de la fratii tatalui (3 la numar) ... (vezi toată discuția)