avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se mai poate dezbate succesiunea la 20 de ani de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se mai poate dezbate succesiunea la 20 de ani de la moartea mamei/bunicii? Care sunt pașii de urmat?

Bună ziua!
Au trecut mai bine de 20 de ani de la moartea bunicii mele, care a avut 3 copii, unul dintre ei fiind tatăl meu.
Când a murit bunicul, toți cei 3 copii au renunțat la moștenire în favoarea mamei lor. După moartea mamei, tatăl meu a insistat pentru dezbaterea succesiunii, dar unul dintre frați a tot amânat, iar celălalt a decedat la.scurt timp. Fratele care a tot amânat dezbaterea succesiunii locuiește acolo și se folosește de moștenire, iar copiii și soția fratelui decedat nu sunt interesați de moștenire, nici nu mai știm nimic de ei.
Menționez ca titlul de proprietate asupra terenului în original a rămas la tatăl meu, insa am înțeles de pe la oameni ca s-a scos duplicat de la Primărie. Exista posibilitatea sa se fi dezbătut succesiunea în lipsa tuturor moștenitorilor? Cum s-a putut scoate duplicat după titlul de proprietate dacă el exista în original la tatăl meu?
Eu, în calitate de fiica a tatălui meu, nepoata a bunicii decedate, as vrea sa deschid succesiunea. Tatăl meu a avut discuții cu fratele care folosește succesiunea și nu mai vrea sa aibă de-a face cu el, insa dorește sa ma ocup eu de asta, vrea să-mi facă procura sau ceea ce e necesar pentru asta.
Întrebarea mea este: mai am vreo șansă după atâta timp, în condițiile mai sus aratate, cu ce ar trebui sa încep având în vedere ca nu știu nimic despre ceea ce s-a întâmplat acolo?
Cum pot afla ce s-a întâmplat, as putea afla ceva de la Primărie, de la OCPI, alte soluții?
Trebuie deschisa acțiune în.Instanta, dacă da, ce șanse de câștig am?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2018
Annett, utilizator
Cel mai recent răspuns: Annett , utilizator 08:16, 7 Noiembrie 2018
Vă mulțumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune zflorentina zflorentina Buna ziua, am nevioe de un sfat in legatura cu o succesiune. Lucrurile stau astfel: bunicul din parte tatalui meu a plecat cu actele casei in care locuiesc ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea bunicului meu, exista 3 frati mostenitori, unul ... Dandree Dandree Dupa moartea bunicului meu, exista 3 frati mostenitori, unul dintre ei este decedat, fiind tatal meu. Unul din fratii tatului meu, in urma cu 5 ani a pierdut ... (vezi toată discuția)
Mostenire, ce se mai poate face laur2378 laur2378 Bunicii mei din partea mamei mele au lasat in urma decesului o casa la tara si cateva terenuri in nordul Moldovei. Pana in acest moment nu sa facut dezbaterea ... (vezi toată discuția)