avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate + CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate + CCC

Buna ziua,as avea si eu o intrebare sunt angajata la o firma si sunt incadrata cu contract de 4 ore dupa cat timp as beneficia de maternitate de paternitate?am inteles ca dupa 3 luni de munca as putea ramane insarcinata si pana in ziua nasteri copilului sa am un an .Da nu stiu daca am contract de 4 ore dupa cat timp as beneficia .As beneficia dupa 2 ani de munca cu contract de 4 ore sau dupa 3 luni as putea incerca sa raman insarcinata ?V a rog din suflet sa imi raspundeti la intrebari Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kinga1marc , utilizator 18:06, 16 Noiembrie 2012
Despre concediul de maternitate (pre-natal si post-natal) va pot spune ca veti beneficia cu siguranta.
Fiind angajatA nu beneficiati de paternitate.
Dumneavoastra va ganditi la concediul pentru cresterea copilului.
Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului pana la varsta de 1 sau 2 ani (in functie de ce optati) va trebui sa realizati timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal
Nu sunteti obligata ca sa aveti contractul cu norma intreaga.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
leuca_luminita, utilizator
1. Nu exista notiunea de "concediu de paternitate".

2. - Concediu de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
- Acest concediu poate fi solicitat numai de carttre mama, deoarece numai ea naste (inca nu exista tati care sa nasca).

3. Concediul pentru cresterea copilului (CCC) este concediul care se acorda mamei sau tatalui copilului pe perioada pana implineste copilul 1 an sau 2 ani (depinde ce varianta alegeti) sau pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap.

4. Nu conteaza daca ati lucrat cu program normal sau partial de lucru ci numai daca ati avut venituri profesionale (indiferent de cuantumull acestora) in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sau perioade asimil;ate (concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
Va multumesc pentru raspuns ,nu am inteles daca am contract de 4 ore cu salar de 400 de ron beneficiez de acei 600 de lei adica 75 la suta din salar plus alocatia 2 milioane?Multa lume ma informeaza gresit cum ca daca am contract de 4 ore trebuie sa lucrez 2 ani ca sa pot beneficia . Din salar de 400 de ron cati bani as beneficia mai putin de 600 de ron?Si as dori sa va mai intreb ceva,am o pretenuta care o nascut de 4 luni si nu stie bani cadou pentru nastere se mai dau si daca se mai dau unde ar trebui sa apeleze?
Va multumesc pentru informare si scuzatimi insistenta.
Da veti beneficia de indemnizatie de 600 de lei +200 alocatia copilului.OUG 111/2010 prevede ca indemnizatia nu poate fi mai mica de 1.2 ISR (ISR- idnicele social de referinta fiind stabilit la 500 lei).
Referitor la a munci 2 ani cu 4 ore e valabil la somaj...
Banii de trusou pentru copil nu se mai dau de vreo 2 ani.
Va multumesc pentru tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? cezarina1 cezarina1 Buna ziua, Ma numesc Manole Cezarina, lucrez intr-o companie de produse cosmetologice pe post de operator call center. Am contractul individual de munca pe 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii sarcina gemelara madalinamorariu madalinamorariu Buna ziua. As dorii sa stiu ce indemnizatii sunt in cazul unei sarcine gemelare. De asemeni as dorii sa stiu daca , concediul pre si post natal este la fel ... (vezi toată discuția)
Ccc mihaelapruteanu mihaelapruteanu buna ziua am si eu o intrebare lucrez de 1 an si 6 luni cu contract de munca si am ramas insarcinata ( mentionez ca contractul este pe o perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)