avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordarea concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordarea concediului de odihna

Buna ziua. Programul meu de lucru este de 7 zile consecutive a cate 12 ore/zi, urmate de 7 zile consecutive de odihna.Precizez ca la firma la care sunt angajata programul de lucru este cu orar de functionare non-stop. Astfel pana la sfarsitul lunii ajung sa efectuez orele prevazute de lege, fara a depasi ceea ece e prevazut de aceasta(160-180 ore in functie de numarul de zile lucratoare corespunzatoare fiecarei luni). Nelamurirea mea este in privinta modului de acordare a concediului de odihna. Cum ar trebui sa mi se acorde acesta? Dupa efectuarea celor 7 zile libere, ar trebui sa fiu pontata in concediu sau incepand cu zilele libere? Pot fi obligata sa imi iau un anumit numar de zile de concediu daca nu imi doresc acest lucru acum? ( de exemplu 10 zile consecutiv...?). va multumesc
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 10:52, 31 Ianuarie 2009
Zilele de concediu se socotesc din zilele lucratoare, raportat la 8 ore/zi.
Astfel, daca aveti concediu 10 zile, asta inseama 10 x 8 ore = 80 ore. Dar cum la dvs. in firma programul unei saptamani calendaristice este de 84 de ore (7x12), inseamna ca un concediu de odihna de 10 zile se "consuma" intr-o singura saptamana.
Prin urmare, optand de exemplu pentru 10,5 zile de concediu, acesta ar arata in felul urmator: 7 zile libere, 7 zile concediu, 7 libere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de lucru non stop Valias Valias Buna ziua, lucrez in ture, o zi da o zi nu, 12 ore pe zi, si sunt angajat de o luna si aproape 2 saptamani. am aflat despre colegul de pe tura cealalta ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, programul meu de lucru este de 12/36 (o zi cu o zi ... nicoleta72 nicoleta72 Bună ziua, programul meu de lucru este de 12/36 (o zi cu o zi in intervalul orar 7-19 ). În unele luni, in zilele de weekend, pentru a nu se depăși ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu adi_stanculescu adi_stanculescu Caut solutie la urmatoarea problema: Societate cu angajati cu norma intreaga 8 ore/zi program de lucru inegal conform CIM. 750 sal de incadrare fara alte ... (vezi toată discuția)