avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor pentru manuale scrise de mine
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor pentru manuale scrise de mine

Buna ziua, sunt Formator de meserie in domeniul unghiilor false nail art si manichiura pedichiura. Am lucrat la manuale singura.
As doriisa -mi pot lua Dreptul de Autor la ele, deoarece am muncit foarte mult, iar ceea ce am scris in ele altii se folosesc de tehnicile unghiilor si chiar la Centrele de Pregatire Profesionala la unele din ele se vand sau se dau gratuit catre cursanti de catre Centrele de Pregatire Profesionale
Cel mai recent răspuns: Ropatent , Consultant proprietate industriala 13:41, 28 Noiembrie 2012
Din punctul meu de vedere ar trebui să vă publicați la o editură acele manuale.
De-abia după ce-ați publicat cartea/cărțile puteți să solicitați drepturi de autor.
Dreptul deautor se dobandeste incadin momentul crearii, asa incat nu trebuie decat sa faceti dovada datei certe. Pentru un raspuns aplicat, va rog sa-mi dati mai multe detalii: cand l-ati creat, suportul pe care s-a creat, daca manualul are cod ISBN etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de autor pentru poezii proprii. unde ma adresez pentru publicarea poeziilor? ContSters254934 ContSters254934 Bună seara! Sunt un tânăr de 25 de ani și am scris o sumedenie de poezii care s-ar preta a fi publicate într-un volum. Sunt poezii proprii, scrise de ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - mãsuri de protecþie DannyBoy DannyBoy Buna ziua. Tocmai am terminat de scris o carte (fictiune) si doresc sa o public si sa o vand prin intermediul unor magazine online. Deci cartea va putea fi ... (vezi toată discuția)
Fisa post manichiurista receptionera administrator ENJOY  BEAUTY ENJOY BEAUTY buna ziua as dori si eu 3 fise de post manichiurista receptionera administrator (vezi toată discuția)