avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restituirea cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restituirea cartii de munca

Din data de 1.02.2009 se inchide productia, decizia am semnat-o cu art.65.pe cartea de munca nu am decat 3 lunii adica:noiembrie,decembrie 2008 si ianuarie 2009,as dori sa stiu si eu cate zile de concediu trebuie sa-mi plateasca, cand si cum m-i le calculeaza(la salariul brut sau net).Si ce acte trebuie sa mi se de-a in afara de cartea de munca.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: anisoaro , utilizator 17:53, 31 Ianuarie 2009
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.
Daca in CIM aveti 21 de zile de concediu, ar trebui sa va plateasca 5 zile
anisoaro a scris:

Din data de 1.02.2009 se inchide productia, decizia am semnat-o cu art.65.pe cartea de munca nu am decat 3 lunii adica:noiembrie,decembrie 2008 si ianuarie 2009,as dori sa stiu si eu cate zile de concediu trebuie sa-mi plateasca, cand si cum m-i le calculeaza(la salariul brut sau net).Si ce acte trebuie sa mi se de-a in afara de cartea de munca.Va multumesc

Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 21 de zile lucrătoare. Pentru cele 3 luni lucrate, beneficiati de minim 5 zile lucratoare de CO (21 : 12 x 3)
La indemnizaziei de concediu se iau in considerare salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă.

La incetarea raporturilor de munca angajtorul este obligat sa-i inmaneze fostului salariat carnetul de munca. De asemenea, odata cu incetarea activitatii fostului salariat i se inmaneaza si fisa de lichidare.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna ole ole Buna ziua, Persoana care va intra in concediu de ingrijire din august are dreptul la plata concediului de odihna neefectuat pt. anul curent, avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)
Cm anairam_unid anairam_unid Cum se calculeaza media zilnica pt concediul de odihna si concediul medical? (vezi toată discuția)