avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... contributii pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

contributii pensie

buna ziua,

va rog, as dori sa stiu daca un pensionar la limita de varsta care este si angajat cu contract individual de munca poate cere angajatorului sa nu i se mai opreasca contributie pentru pensie ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:58, 15 Noiembrie 2012
Nu.

Legea 263/2010

Art. 6
(1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:

I. a) persoanele care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca.......

Prin plata CAS,creste punctajul mediu anual.Deci si pensia.
Unui pensionar care cumuleaza pensia cu un salariu i se retin toate contributiile si impozitul pe venit, mai putin contributia pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare contributie la bugetul de asigurari ptr somaj maria petrache maria petrache Cum si de unde poate fi recuperata suma retinuta la bugetul asig ptr somaj, in conditiile in care in perioada 2003-2010 aveam calitatea de pensionar, dar am ... (vezi toată discuția)
Contributie cas pensionar camicami camicami Pensionar, care este angajat cenzor, in timp partial 3 ore,are obligatia de a plati (i se retine ?) contributia pentru pensii? Este cumva obligatoriu chiar ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas - salariu Ovidiu91 Ovidiu91 Buna! Am o problema. Tatal meu a murit si primesc o pensie de urmas in valoare de 350 de lei. In momentul de fata sunt student in anul I (deci indeplinesc ... (vezi toată discuția)