Sper ca am ales categoria potrivita pentru a va expune urmatoarea situatie: o prietena de-a mea lucreaza ca vanzatoare intr-un mic magazin de cartier (SRL), specializat pe comert cu amanuntul al produselor parafarmaceutice. Este singura angajata a magazinului, patronul fiind stabilit in alt oras. Recent, intr-o noapte, magazinul a fost calcat de hoti: cand a venit la servici a gasit usa fortata, indoita in dreptul incuietorii, o parte din marfa ravasita. A anuntat politia, au venit, au luat amprente samd. Nimeni din cadrul firmei nu a venit sa constate personal ce s-a intamplat, i-au spus doar sa isi faca inventarul sa vada ce ii lipseste si au obligat-o sa nu intrerupa activitatea de vanzare in timpul inventarului. Dupa finalizarea inventarului, vanzatoarea a constatat ca magazinul are o paguba de aprox. 600 lei. Ea stie ca hotii sunt niste tigani care se perinda prin zona, cu care a avut mici certuri la magazin si s-a decis sa nu mai vanda produse tiganilor. Ulterior producerii furtului, rude ale acelor tigani au dorit sa cumpere produse din magazin si, lovindu-se de refuzului vanzatoarei, au rugat-o sa le vanda, ca au nevoie de aceste produse si ca ii aduc la magazin pe cei care au furat (!!!), numai sa le vanda. Vanzatoarea a refuzat.
Ieri, patroana a lasat un mesaj vazatoarei in care o anunta ca ea nu crede ca hotii au furat acele produse si da vina pe vanzatoare, ca ea ar fi luat acele produse.
Magazinul nu are sistem de supraveghere video si nici sistem de alarma. Politia i-a spus vanzatoarei ca daca patroana se decide sa depuna plangere, primeste amenda de 5x paguba produsa, deoarece nu are nici un sistem antiefractie instalat in magazin.
Va intreb: ce poate faca angajata in aceasta situatie? Cum se poate "razboi" sau cum poate aplana conflictul cu patroana? Vanzatoarea se considera nevinovata.
ar trebui să încerce a se înscrie în audien?ă la ?eful sec?iei de poli?ie de care apar?ine ?i a informa cu privire la ceea ce i-au promis acei [ editat]că ei îi vor aduce pe făpta?i.Să solicite poli?iei să facă diligen?ele necesare de solu?ionare ?i re?inere a acelor făptuitori ?igani păstrându-i numele ei în secret.
In momentul in care a venit politia nu a fost intocmit un proces verbal de constatare? In mod normal ar fi trebuit depus si o copie a inventarului, semnat de catre contabilul societatii, in acest fel dovedindu-se lipsa din gestiune a produselor.
In mod normal, in sediul societatii ar trebuie prevazut cu sistem antiefractie , conform legii 333/2003.
Nu cred ca angajatorul poate sa ii impute suma de 600 ron numai pe motivul ca acesta nu o crede.
Delapidare.
GabiM7
Buna ziua! M am angajat la un magazin de cartier in urma cu 11 luni casi vanzatoare cu functia de lucrator comercial. In acest magazin mai lucrează pe ... (vezi toată discuția)