avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... unii platesc cheltuieli de judecata, altii nu, de ce?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

unii platesc cheltuieli de judecata, altii nu, de ce?

anul trecut am fost dat in judecata de catre asociatia de locatari a blocului in care locuiesc pentru restante la intretinere, dar nu numai eu am fost dat in judecata, ci si un alt vecin de bloc tot pt restante, am platit inainte de termen toata suma, si m-am prezentat in instanta sa cer sa nu platesc cheltuieli de judecata in ideea ca am platit inainte de termen,instanta s-a pronuntat in favoarea mea, asociatia a facut recurs pe care l-a castigat, dar vecinul meu care si el a fost achitat la fel ca mine la primul termen (ambele procese au avut loc in aceeasi zi, doar recursurile au avut zile diferite) numai ca el nu platise decit o mica parte din restanta, la recurs eu am pierdut, iar el a castigat, cu toate ca platise aproape tot inainte de recurs cu app 2 luni, este corect si legal ce s-a intimplat? pronuntarea este irevocabila
eu sunt revoltat
pot sa-mi fac dreptate in vreun fel?
multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
innsolente, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dinescu , Avocat 22:59, 15 Noiembrie 2012
Stimate Domn,

Art. 274 C.proc.civ. prevede: - (1) Partea care cade în pretenţii va fi obligată, la cerere, să plătească cheltuielile de judecată.

Ca atare, intrucat ati pierdut cauza in recurs, ati fost obligat la cheltuieli de judecata, spre deosebire de vecinul dumneavoastra, care a castigat, deci nu a mai putut fi obligat la aceste cheltuieli.
am inteles f bine pronuntarea instantei, am intrebat daca pot sa imi fac dreptate in vreun fel, dupa parerea dvs este corect ceea ce s-a intimplat dupa cum au decurs intimplariile?
Din pacate, nu ma pot pronunta asupra acestei probleme, atat timp cat nu stiu ce probe s-au administrat in cele doua dosare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara salariala iulian h iulian h Firma nu mi-a salariul minim pe o peroada de un an ,i-am dat in judecata,pe parcursul procesului nu mi-au recunoscut aceste drepturi ,am facut expertiza ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? giovana giovana sant persoana fizica autorizata, practic taximetria, mam judecat cu casa de pensii pentru ca imi venise sa platesc 12000 ron, mam judecat si a mai ramas de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli judecata/favorabil i instanta cola cola Obiect :contestat la Judecatorie pvcsc. Solutia : admis in parte . transforma amenda in avertisment. Fara cheltuieli de judecata. Recurs :solicitat ... (vezi toată discuția)