avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale renuntarea la o societate si redeschiderea alteia
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

renuntarea la o societate si redeschiderea alteia

buna ziua.am o mare dilema.poate ma puteti ajuta.am o societate care se ocupa cu taximetri,avem cateva masini,nu multe,dintre care una e a unei persoane ,la care am acceptat noi sa o luam pe societate,dar autorizatia de taxi e a noastra,el a venit doar cu masina,nu vrea sa renunte,nu ne plateste la stat toate contributiile si as vrea sa stiu....dak imi redeschid o alta societate si sa-mi transfer masinile de pe societatea veche pe aia nou,se poate?va rog ajutati-ma
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:01, 16 Noiembrie 2012
De ce nu renuntati la aceea persoana? In ce baza ati "luat-o pe societate"? Este mai ieftin pentru dumneavoastra sa renuntati la persoana decat sa constituiti o societate noua si sa transferati autoturismele pe noua societate.
acea persoanaare actiuni la societatea noastra.....ne-a dat actiunile printr-un act notarial....dar nu am ajuns sa putem face toate actele in regula la registrul comertului pentru ca nu vrea sa ne dea semnatura ca ar ceda de tot
Deci pana la urma sa intelegem ca la registrul comertului nici ca asociat, nici ca administrator nu figureaza acea persoana?
Si daca "parasiti" firma cine o sa mai lucreze pe ea? Daca o face el, atunci d-voastra o sa fiti bun de plata ! Sau cum vreti sa faceti pana la urma?
In prima postare spuneti ca "am acceptat noi sa o luam pe societate", deduc ca este o terta persoana, acum spuneti ca "are actiuni la societatea noastra ... ne-a dat actiunile printr-un act notarial", de aici deduc ca are calitatea de asociat / actionar. Sunt doua aspecte care se contrazic.
Lamuriti-ne va rog, cine sunt asociatii? Ce calitatea are persoana in cauza? Numai asa va putem formula un raspuns care sa va ajute.






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale manolacheflorentina manolacheflorentina va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele probleme: - un srl cu 2 asociati cu activ.suspendata in 2009, acum doreste sa cesioneze partile ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru succesiunea unei societati comerciale Lucylle1 Lucylle1 As dori sa stiu care este procedura de succesiune in urmatorul caz: persoana decedata detine 5% dintr-o societate comerciala cu 4 asociati (inclusiv persoana ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere - calitatea faptuitorului, leasing waselea waselea buna ziua. as dori sa intreb daca exista abuz de incredere ptr persoane juridice. am facut in numele societatii un ctr de leasing, dupa aceasta am cesionat ... (vezi toată discuția)