avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru succesiunea unei societati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru succesiunea unei societati comerciale

As dori sa stiu care este procedura de succesiune in urmatorul caz: persoana decedata detine 5% dintr-o societate comerciala cu 4 asociati (inclusiv persoana decedata). Succesiunea pe aceste 5 procente nu s-a facut la timp, adica imediat dupa deces (in urma cu 3 ani). Eu sunt administratorul si in acelasi timp actionarul firmei (60% din actiuni). Va rog sa imi spuneti care este procedura cea mai eficienta (eventual directa) si actele necesare pentru a efectua aceasta succesiune.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
Lucylle1, utilizator
Este necesar ca succesorii sa se prezinte in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii, prezentand un certificate constatator elibertat de orc. din care sa rezulte calitatea de asociat in societate a defunctului.
Ulterior, pe baza certificatului de mostenitor eliberat de notar, se actualizeaza datele societatii in registrul comertului, depunandu-se un nou act constitutiv in care apar mostenitorii in calitate de asociati.
Asta in cazul in care actul constitutiv prevede continuarea societății cu moștenitorii asociatului defunct daca nu acesteia vor ceda părțile sociale celorlalți asociați sau societatea va înceta activitatea in aceasta formula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bialuca1978 bialuca1978 problema mea este urmatoarea: - sotie decedata, sot si fiica supravietuitori - sotia era asociat cu 66% intr-un SRL Ce acte sunt necesare de la firma pentru ... (vezi toată discuția)
Asociat unic decedat iarina_73 iarina_73 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema. Intr-o societate cu asociat unic , care a decedat, o persoana care are specimen de semnatura, mai poate sa ... (vezi toată discuția)
Firma cu asociat decedat. va rog sa ma ajutati! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT In urma cu ceva vreme, asociatul meu a decedat intr-un accident de masina. Aportul in firma era de 50%. Ce formalitati trebuiesc indeplinite in continuare, ... (vezi toată discuția)