avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

problema mea este urmatoarea:
- sotie decedata, sot si fiica supravietuitori
- sotia era asociat cu 66% intr-un SRL
Ce acte sunt necesare de la firma pentru deschiderea succesiunii
De la notar am primit un raspuns cel putin ciudat "Certificat de actionar si adeverinta de la Societatea Nationala a Valorilor Mobiliare", nu stiu si nu inteleg ce inseamna asta
Va rog sa ma ajutati
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:22, 3 Aprilie 2013
Aveti nevoie de Actul Constitutiv si un Certificat Constatator de la Oficiul Registrului Comertului.

Intre timp vedeti si ce prevede actul constitutiv al societatii in caz de deces al unui actionar, daca societatea isi continua activitatea cu succesorii sau intra in lichidare.
In functie de aceste prevederi intrati ca actionari in locul actionarului decedat sau incepeti procedura de lichidare a societatii.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
Monica Hanganu, Mediator
MonicaHanganu a scris:

In functie de aceste prevederi intrati ca actionari in locul actionarului decedat sau incepeti procedura de lichidare a societatii.


... scuze, la SRL sunt asociati. La SA vorbim de actionari (teoretic vorbind :P)
Depinde de actul constitutiv al SRL ului , daca acesta prevede continuarea societatii cu mostenitorii asociatului decedat puteti ramane in societate, daca nu se vor cesiona partile sociale asociatiilor, dupa eliberarea certificatului de mostenitor. Pentru succesiune aveti nevoie de certificat constatator al SRL , adeverinta de la SRL cu cate parti sociale detinea defunctul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces asociat am un SRL cu trei asociati. Unul a decedat. Ce fac acum? ce trebuie sa depun la registru? actiunile vor fi preluate de sotia acestuia, copii renuntand in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru succesiunea unei societati comerciale Lucylle1 Lucylle1 As dori sa stiu care este procedura de succesiune in urmatorul caz: persoana decedata detine 5% dintr-o societate comerciala cu 4 asociati (inclusiv persoana ... (vezi toată discuția)
Lnchidere firma marina250050 marina250050 Am un SRL infiintat de sot (sotul a decedat in 2011). Eu aveam 30 parti sociale, iar el 20. In urma decesului, s-au impartit cele 20 parti sociale astfel: -5 ... (vezi toată discuția)