avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... bani pt nou nascut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

bani pt nou nascut

ce bani primeste o mamica pentru primul nascut ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 16 Noiembrie 2012
Alocatia de 200 lei din luna urmatoare nasterii :) Nu mai exista trusou,etc
mai exact e doar o alocatie...si cum se procedeaza?
Se merge la primarie si se depune o cerere. Pana la 2 ani va primi 200 lei pe luna si de la 2 ani pana la finele liceului va primi 42 lei pe luna.
1. Daca mama sau tatal copilului au avut venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului unul din ei poate beneficia CCC si indemnizatia aferenta pana copilul va implini 1 an sau 2 ani in functie de ce varianta de CCC alegeti sau de stimulentul de insertie pana va implini copilul 2 ani.

2. Spuneti daca mama copilului a avut un CIM, daca a fost sau este inca in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si va pot da un raspuns clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului acordata tatalui AndreiDI AndreiDI Buna ziua, Situatia este urmatoarea: eu am fost somera pana in luna martie anul 2012 iar dupa aceasta data nu am am mai avut venituri. Urmeaza sa nasc la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil, indemnizatie cristeaion cristeaion Fata mea are 25 de ani , este eleva la scoala postliceala , este gravida luna a 7 a . Dupa nastere poate primi indemnizatie pentru ingrijireacopilului pana la ... (vezi toată discuția)
Ajutor de la stat la nasterea copilului horeaalexandru horeaalexandru Buna ziua, Am o intrebare la Dvs. Sotia in ultimele 12 luni a lucrat doar 2 luni, iar in curand va naste. Intrebarea mea ar fi daca are dreptul la vreun ... (vezi toată discuția)