Situatia de fapt sta in felul urmator: un prieten si-a facut impreuna cu tatal sau un SRL amandoi fiind asociati si au luat in locatiune un imobil pentru a presta servicii de catering. Ideea e ca prietenul neavand fonduri suficiente mi-a propus sa intru in afacere si sa punem eu jumatate si el jumatate si profitul urmeaza sa il impartim tot asa. Intrebarea mea e ce acte sa inchei cu el pentru a avea siguranta si pentru a legaliza pactul nostru. Mentionez ca eu sunt persoana fizica nici macar autorizata. Multumesc!
Pentru a fi parteneri in afacere egali ar trebui ca si dvs sa detineti 50% din partile sociale ale firmei, ceea ce presupune ca cei 2 asociati initiali sa va cesioneze 50 % din partea lor de capital social sau intrati ca asociat nou in societate cu majorare d ecapital social.
In functie de varianta aleasca demersurile presupun o decizie a asociatilor initiali, modificarea actului constitutiv al firmei si inregistrarea acestor modificari la registrul comertului. Abia apoi puteti considera ca sunteti parteneri egali in afacere.
Va multumesc mult pentru informatii, eu m-am gandit ca la inceput sa fac un contract de imprumut, iar abia dupa ce o sa incepem o sa intru in firma prin cedare de parti sociale. Imprumutul cred ca cel mai bine il fac cu unul din asociati intre persoane fizice. Ar fi in regula asa?
Cedare afacere
hambra
Am un spatiu inchiriat de la o pers fizica , care mai este val 8 ani. Sp este utilat si dotat ptr activitati catering. Intr-o luna trebuie sa plec din tara ... (vezi toată discuția)