Buna ziua, o vecina de-a mea,pensionara, a primit o somatie de la un executor, in urma unei incheieri judecatoresti, deoarece nu si-a achitat un credit catre o banca, imprumut facut in iunie 2007. Suma a fost la vremea respectiva de 5.300 ron , din care a achitat in jur de 2.000 ron, ultima plata fiind acum 3 luni de zile catre o firma de recuperare credite. Apoi nu a mai primit niciun telefon si avand un deces in familie nu a mai reusit sa achite nimic. Acum somatia a fost ca in termen de 1 zi de primirea prezentei sa se achite suma de 9.700 ron, altfel se va trece la executare silita a bunurilor personale, si in acelasi timp o instiinteaza ca s-a costituit deja poprire pe pensie.
Intrebarea este daca ea nu a garantat imprumutul cu apartamentul, ba mai mult acesta este cumparat in 2 cu fiica ei, deci sunt amandoua pe contractul de vanzare cumparare, ce se poate intampla in urma acestei execuatri silite.
In mod normal creditorii pot cere partajarea apartamentului pt a si putea valorifica creanta, insa este destul d ecomplicat si daca au inceput cu poprirea pe pensie probabil ca se vor limita la atat.
Depinde de unde a primit somatia. De la firma de recuperare sau de la un executor judecatoresc. Daca s-a instituit poprire pe pensia acestei persoane de regula nu se mai trece si la executarea imobiliara.
Precizez ca de obicei firmele de recuperare au obiceiul de a recurge la astfel de tertipuri pentru intimidarea debitorilor.
In cazul in care somatia a fost primita de la un executor judecatoresc, desi nu cred acest lucru deoarece termenul de la ultima plata efectuata de doamna si pana la primirea somatiei este cam scurt avand in vedere birocratia si termenele din justitie, va recomand sa luati legatura cu executorul. De obicei in cazul in care incepe sa se plateasca chiar si la executor sau prin instituirea popririi pe pensie alte acte de executare (executarea imobiliara de ex. ) sunt oprite.
Va multumesc pt promptitudine.
Somatia este de la executor din data de 13.11.2012, cu incheiere de la judecatorie din data de 31.10.2012 si ajunsa la ea in data de 15.11.2012. Deci daca vb cu executorul si promite ca plateste o suma pe luna nu i se mai pune poprire pe pensie?
Suma de scrisa pe incheiere adica 9.700 ron va ramane de achitat sau poate exista intelegere si sa plateasca o suma mai aproape de realitate adica, cat mai avea ea de achitat, 3.000-4.000 ron?
Este necesar sa vorbeasca cu un avocat?
Nu se va putea face o intelegere la executor care sa diminueze suma pretinsa.
Daca instanta a incuviintat executarea pt 9700 lei atunci atat va avea de plata. Suma include debitul initial plus penalizari si dobanzi.
Nu se va ridica poprirea decat daca se achita toata suma si nu se va putea ajunge la un acord pt o plata lunara. In fond si poprirea inseamna acelasi lucru.
Este corecta plata in termen de 1 zi, fiind conforma normelor de procedura.
1-In procedura pexecutarii silite nu exista promisiuni,eventual se pot incheia esalonari concrete de plata
2-Executorul judecatoresc va desfasura demersuri pentru recuperarea integrala c/v suma precizata in titlul executoriu
Taxa executorului
biaden
Buna ziua! As dori sa va intreb daca este posibil ca executorul sa incheie doua procese pentru acelasi contract de credit si practic sa incaseze onorariul de ... (vezi toată discuția)