avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... delegatie avocat fara contract
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

delegatie avocat fara contract

Buna ziua!
Am vazut un dosar penal inaintat catre instanta in care partea vatamata a facut plangerea si a fost asistata pe parcursul cercetarilor de catre un avocat. La dosar exista o simpla delegatie care nu face nici macar referire la un contract de asistenta juridica, necum contractul de asistenta insusi. Am observat ca avocatul inculpatului a depus insa contractul de asistenta.
Depunerea contractului de asistenta juridica cu o data anterioara delegatiei nu este obligatorie? Nu ar trebui mentionat pe delegatie ca aceasta se refera la un anumit contract de asistenta juridica?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 12:32, 16 Noiembrie 2012
contractul se poate face in forma scrisa doar ad probationem (adica ptr a se proba). contractul poate fi incheiat si in forma verbala cum este in cazul celor arestati si ptr care avocatul pleaca spre parchet fara sa poata completa un contract insa va emite delegatia avocatiala.
atit timp cit ambele parti recunosc existenta unui contract, se poate completa formularul si ulterior.
pai exact de formularul ala..ulterior intreb. E vba de avocatul partii vatamate, nicidecum un caz special ca si cel mentionat de dvoastra. Intrebarea este daca e necesar sau nu prezenta contractului de asistare juridica in dosar sau macar delegatia sa faca trimitere catre un astfel de contract. Multumesc
nu este necesar sa exista o asemenea trimitere si nici macar existenta contractului in forma fizica. Dar acest contract este obligatoriu sa fie intocmit ulterior ptr a fi inregistrat in registrul de contracte al avocatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntare in baza art 320 aln 1 nikolos nikolos se amana pronuntarea pina la 15 oct ( pe penal ) si se deschide dosar nou pe civil si se judeca tot la sectia penala. intrebare : avocatul care m-a reprezentat ... (vezi toată discuția)
Act incheiat intre client si avocat AlexandraSerban AlexandraSerban As dori sa stiu si eu ce acte se incheie intre un client si un avocat. Mie mi-a cerut sa semnez o imputernicire avocationala prin care sa ma reprezinte in ... (vezi toată discuția)
Cu cine poate incheia avocatul contractul de asist.si reprezentare juridica? dandanaua dandanaua daca reclamantul dintr-un dosar civil se afla in strainatate, sotul ramas in tara poate incheia, pentru reclamant, contractul de asistenta juridica si ... (vezi toată discuția)