avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act incheiat intre client si avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act incheiat intre client si avocat

As dori sa stiu si eu ce acte se incheie intre un client si un avocat. Mie mi-a cerut sa semnez o imputernicire avocationala prin care sa ma reprezinte in momentul in care sunt necesare la dosar acte care trebuiesc scoase de la starea civila si de la oficiul de cadastru. Chiar este necesar un astfel de act? Trebuie semnat un contract de asistenta juridica inainte?
Cel mai recent răspuns: AlexandraSerban , utilizator 17:51, 15 Decembrie 2008
Da, intre client si avocat se incheie un contract de asistenta juridica.Imputernicirea avocatiala este necesara avocatului pentru ca, in temeiul contractului de asistenta juridica incheiat cu clientul sa il poata asista/reprezenta pe acesta in fata autoritatilor - in cazul dvs.- starea civila si oficiul de cadastru.
AlexandraSerban a scris:

As dori sa stiu si eu ce acte se incheie intre un client si un avocat. Mie mi-a cerut sa semnez o imputernicire avocationala prin care sa ma reprezinte in momentul in care sunt necesare la dosar acte care trebuiesc scoase de la starea civila si de la oficiul de cadastru. Chiar este necesar un astfel de act? Trebuie semnat un contract de asistenta juridica inainte?

Avocatul înscris în tabloul baroului are dreptul să asiste şi să reprezinte orice persoană fizică sau juridică, în temeiul unui contract încheiat în formă scrisă -contract de asistenta juridica.
În această situaţie, dovada reprezentării este împuternicirea avocaţială întocmită de către avocat pe baza contractului de asistenţă juridică încheiat cu partea.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract handsu handsu Ca sa te reprezinte un avocat in fata instantei trebuie sa existe un contract intre avocat si cel reprezentat,pe baza caruia se emite imputernicirea ... (vezi toată discuția)
Contract asistenta jur. - confidentialitate in fata instantei sergiu balint sergiu balint este avocatul obligat sa depuna contractul de asistenta juridica, dintre acesta si client, la solicitarea instantei in vederea solutionarii unei cereri de ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa ContSters46325 ContSters46325 Locuiesc in strainatate. Dupa un an sunt in divort. Din pacate! Avocatul meu a primit de la mine o procura prin care sa ma reprezinte in toate cazurile ... (vezi toată discuția)