avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract

Ca sa te reprezinte un avocat in fata instantei trebuie sa existe un contract intre avocat si cel reprezentat,pe baza caruia se emite imputernicirea avocationala ? Si daca nu exista contract ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:56, 11 Septembrie 2009
Pentru reprezentare, da se face un contract. Imputernicirea se da in baza contractului respectiv. Daca nu exista acest contract, nu-ti poate da imputernicirea.
Legea prevede ca se incheie contract de asistenta juridica intre avocat si client. Iar in baza contractului se emite imputernicirea avocatiala.
imputernicirea avocatiala se emite doar in baza contractului de asistenta juridica.
nu se poate imputernici avocatul in vederea reprezentarii in instanta a clientului, fara a se incheia in prealabil contractul de asistenta juridica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act incheiat intre client si avocat AlexandraSerban AlexandraSerban As dori sa stiu si eu ce acte se incheie intre un client si un avocat. Mie mi-a cerut sa semnez o imputernicire avocationala prin care sa ma reprezinte in ... (vezi toată discuția)
Mediere in prezenta avocatului Angela58 Angela58 Este posibil ca la o mediere sa se prezinte avocatul uneia dintre parti, ca reprezentant al acesteia? (vezi toată discuția)
Medierea prin avocat CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce parere aveti se poate face medierea prin avocat daca clientul nu se afla in tara? Ambele parti sunt plecate din tara si probabil doar avocatul sau avocatii ... (vezi toată discuția)