avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pronuntare in baza art 320 aln 1
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

pronuntare in baza art 320 aln 1

se amana pronuntarea pina la 15 oct ( pe penal ) si se deschide dosar nou pe civil si se judeca tot la sectia penala. intrebare : avocatul care m-a reprezentat pana acum ma va reprezenta si pe civil pana cand se va termina procesul definitiv ? daca victima sau asiguratorul unul din ei fac recurs pe parte civila ex.: adica partea vatamata nu este de acord cu ceeace s-a hotarat in privinta despagubirii si face recurs ,eu ca inculpat platesc alt onorariul avocatului ?
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 15:15, 12 Octombrie 2012
”si se deschide dosar nou pe civil si se judeca tot la sectia penala” :
1) poate NU ați înțeles dvs. bine sau . . . : pretențiile civile ale părții vătămate se pot judeca înacel dosar penal ori separat în procesul civil, al dosar, alt număr etc și la secția civilă și nicidecum la cea penală.Dacă cauza penală este la nivel competență materială în cadrul judecătoriei, se poate face și un dosar civil și se judecă separat de instanța civilă (nu există secții specializate ci doar complete de judecată);
2) depinde ce condiții include Contractul încheiat cu acel avocat.El vă poate reprezenta și în dosarul de pretenții civile (dacă nu are vreo cumva o specializare axată NUMAI în penal și NU dorește a se implica și în procese civile);
3) veți plăti serviciile altui avocat dacă cel din penal nu poate, nu dorește să vă susțină și-n dosarul civil.
Notă : dacă situația dvs. bănească nu vă permite, solicitați reduceri scutiri pt. proces!









Daca se pronunta instanta pe latura penala, iar latura civila nu se poate inca judeca, atunci instanta va disjunge cauza si se va forma un nou dosar (alt numar) care se va judeca la aceeasi instanta. Avocatul trebuie sa depuna o alta delegatie avocatiala, delegatie care poate fi intocmita in baza aceluiasi contract de asistenta juridica, daca clauzele contractului de asistenta permit.
olutie: A.P.15 octombrie 2012 pe latură penală. disjunge latura civilă, formează dosar nou şi acordă termen de judecată la data de 29 octombrie 2012, C.1 penal, sala I, ora 9.00 aceasta este solutia si eu sunt obligat sa vin la fiecare proces pe latura civila sau ma reprezinta av ?
Daca sunteti reprezentat nu e nevoie sa fiti prezent. Daca instanta considera necesar, va va cita.
Ceea ce conteaza in cazul dvs. este felul in care v-ati inteles cu avocatul si ceea ce rezulta din contractul incheiat cu el.

Avocatul ce spune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disjungere actiune civila din procesul penal ralucagogiltan ralucagogiltan in cazul unui proces penal in care inculpatul recunoaste fapta facandu-se aplicarea art 320 ind. 1 c.pr.pen., s-a disjuns actiunea civila. in acest caz, este ... (vezi toată discuția)
Disjungerea laturii civile a procesului penal okey okey daca la un proces penal se disjunge penalul de civil inculpatul mai are treaba cu procesul civil (asigurator + victime ) sau cum este ? Il avantajeaza pe ... (vezi toată discuția)
Competenta orosionnic orosionnic buna ziua in cauza fiind un proces penal ptr ucidere din culpa la judecatorie se face disjungere ptr pretenti in civil si se pronunta pe pretenti ... (vezi toată discuția)