avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum pot evita executarea unei ipoteci de catre banca?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum pot evita executarea unei ipoteci de catre banca?

In urma cu 5 ani si jumatate fosta mea sotie a contractat un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca asupra apartamentului meu proprietate personala.Mentionez ca in momentul contractarii imprumutului, eram divortati de 8 ani si cu partajul efectuat, deci apartamentul ipotecat este doar al meu. La partaj ea a primit un alt apartament achizitionat in perioada convietuirii, iar in anul 2006 eu am mai facut un credit la care mai am mult de platit pentru mansardarea casei soacra-mii(casa avea 3 camere, acum are 6 camere, plus baie si bucatarie). In anul 2009 doamna s-a recasatorit cu un domn care mai are trei apartamente in proprietate.Acum 10 zile doamna m-a anuntat ca nu mai doreste sa achite rata la credit si ca banca imi va executa ipoteca. De la banca nu mi s-a spus decat ca asta se va intampla dupa 90 de zile de neplata a ratei, dar au refuzat sa-mi dea orice informatie despre plati si starea acelui credit pe motiv ca eu nu sunt coplatitor la acel credit. Nu stiu ce e de facut in conditiile in care salariul meu lunar de bugetar si varsta de 53 de ani nu imi permit o refinantare a celor doua credite(in total vreo 23 de mii de euro), chiar garantand cu ipoteca.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:57, 16 Noiembrie 2012
Informatiile sunt insuficiente pentru raspuns la obiect
Eventual puteti studia dosarul de executare le bej,ocazie cu care puteti formula contestatie la executare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot iesi dintr-un credit dupa divort? doki1123 doki1123 Am un credit de nevoi personale, banca, si fosta sotie e coplatitor. Dupa divort, casa a ramas ei (casa e ipotecata bancii) prin hotarare judecatoreasca, ... (vezi toată discuția)
Credit in franci elvetieni-imposibilitate de plata/efecte? radu1972 radu1972 Buna ziua ! Sunt unul din zecile de mii de romani care si-au facut credit in prea minunata valuta exotica si care la vremea respectiva (acum 3 ani) era ... (vezi toată discuția)
Lmposibilitate plata credit ipotecar utilizator0987 utilizator0987 Buna ziua, As dori sa stiu si eu daca se poate ce implicatii are familia in urma contractarii unui credit imobiliar ipotecar si neplatirea ratelor. Daca tatal ... (vezi toată discuția)