Buna ziua!
Vreau sa stiu daca se poate sa-mi pot recupera permisul de conducere dupa infractiunea de conducere a unui autovehicul cu numere provizorii expirate (autovehicul neinmatriculat). In urma controlului, am dat doar o declaratie si de adaugat este faptul, ca nu mi s-a eliberat absolut nimic in afara de o dovada provizorie de circulatie ptr 15 zile.
Din cate am inteles, s-a facut un proces verbal de constatare, fara a-mi inmana o copie.
La ce ma pot astepta, in cel mai rau caz, tinand seama ca nu am mai avut antecedente penale?
Exista probabil alte moduri de a-mi recupera permisul de conducere mai repede? Daca da, prin ce mod?
fiind infractiune s-a intocmit dosar penal iar permisul de conducere se va restitui numai dupa finalizarea dosarului.
trebuie sa prelungiti dovada de circulatie cate 30 de zile.
Art.85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
nu exista modalitate de recuperare a permisului mai repede.
pelati la ajutor specializat adica la un avocat tinand cont ca pedeapsa nu are drept alternativa amenda.
Nu se pune problema sa va recuperati permisul auto mai repede , asa cum sugerati.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat specializat pe penal, care sa va asiste si indrume pe parcursul cercetarii/urmarii penale si sa nu tratati cu indiferenta dosarul.