avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Doar administratorul SRL raspunde sau si asociatii ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Doar administratorul SRL raspunde sau si asociatii ?

Buna ziua,

suntem 3 asociati in SRL. Eu detin 10% , partenerul 50%, sotia lui 40% .Avem si un administrator angajat. Eu nu sunt la zi cu operatiunile firmei de comert, dar doresc sa va intreb urmatoarele : daca administratorul societatii impreuna cu cei doi asociati, nu fac plata diferitelor impozite catre stat , profit , tva, dividente , etc eu ca si asociat , raspund de acest lucru ?
si 2 :
Eu sunt si asociat unic si administartor in alte firma, unde am o garsoniera ca si birou inregistrat , ca si mijloc fix in actele firmei.
Pot fi afectat eu si firma mea implicit garsoniera-birou , unde sunt asociat unic, de neplata imozitelor de catre firma (prima descrisa mai sus) unde sunt asociat cu 10% ?

Va multumesc,
ing. Mardu I.
Cel mai recent răspuns: cismasu , utilizator 14:42, 16 Noiembrie 2012
Pers. care este trasa la raspundere este administratorul, el raspunde ptr starea societatii.
Va recomand sa solicitati sa depuna admin. raport. de activitate intr-o hot. AGA.

Cu stima.
Din cate stiu, administratorul nu ar trebui sa fie angajat cu carte de munca, ci sa aiba un contract de administrare cu AGA. Daca administratorul are contract de administrare, atunci el raspunde pentru activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator la mai multe societati miruna.c miruna.c Acordul asociatilor din firma la care am fost mai intai administrator, privind administrarea de catre mine si a unei alte societati , trebuie depus undeva? (vezi toată discuția)
Delegare atributii ginnyy ginnyy Este posibil ca administratorul unui SRL sa delege atributiile de decizie privind reorganzarea societatii comerciale, directorului de resurse umane? (actul ... (vezi toată discuția)
Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)