avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent insertie

Buna ziua,
Legat de stimulentul de insertie, daca sotul intra in concediu de crestere copil si se intoarce la serviciu in mai putin de o luna sau chiar dupa o luna, el poate beneficia de aceasta indemnizatie?
Va rog, daca-mi puteti preciza si care este cuantumul indemnizatiei, daca va fi primita pe 2 ani si ce alte conditii trebuie indeplinite. Stiu ca s-a modificat ceva si in lege, dar nu ma pricep s-o interpretez.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:31, 8 Iulie 2013
Buna ziua,
Legat de stimulentul de insertie, daca sotul intra in concediu de crestere copil si se intoarce la serviciu in mai putin de o luna , el poate beneficia de aceasta indemnizatie?sau se poate si asa ca sotul sa nu isi suspende serviciul dar sa primeasca aceast stimulent?
Eu personal nu am loc de munca in momentul de fata ,multumesc anticipat ptr raspuns.

Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
david78, utilizator
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copi (CCC) este una iat stimulentul de insertie este altceva.

2. Indemnizatia pentru CCC se acorda daca numai renuntati la orice venit profesional pe perioada acordarii acesteia iar stimulentul de insertie se acorda numai daca aveti venituri profesionale pe perioada acordarii ei.

3. - Tatal copilului poate solicita direct stimulentul de insertie fara sa intre in CCC.
- Adica va primi salariu pentru munca depusa iar statul ii plateste 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

4. Sa se duca la Primarie sa ceara lista cu actele necesare pentru stimulentul de insertie.
Multumesc frumos ptr raspuns .
tudorvaleriu a scris:

2. Pe perioada cat sunteti in CCC sau in plata stimulentului de insertie nu puteti fi concediata decat daca firma este in reorganizare judiciara sau faliment.

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog in ce lege scrie acest lucru?
Multumesc.
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
...
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

Art. 26
(1) Constituie contraventie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 si art. 38 alin.(3) si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.500 lei.

(2) Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1) si aplicarea amenzilor corespunzatoare se fac de catre organele cu atributii de control ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
...

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ralf84 ralf84 Buna ziua, AM si eu o nelamurire: Sunt in concediu crestere copil si am optat pt 2 ani, exista posibilitatea sa ma razgandesc si sa intrerup dupa implinirea ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)