avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum recuperez/
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum recuperez/

buna ziua tuturor,am o problema si vreau sa ma ajutati cu niste lamuriri.problema ar fi urmatoarea,in 2009 am imprumutat o prietena a mea cu o suma de bani,sotul meu a insistat sa faca un act de imprumut cu ia la notariat respectiva fiind de acord urmand sa-i restituie in scurt timp(eu cunoscand aceasta persoana de peste20 ani)nu am insistat foarte tare sa fie punctuala in a restitui banii neavand nevoie de ei in acel timp si ia spunand ca are o problema grava cu unul dintre copii, ca la 2 luni de la acest episod sa ceara alta suma de data asta mai mica,suma care i-am dat-o dar fara a mai face vreun act.cand am incercat sa iau legatura cu ia ba nu raspunde la telefon,ba ca vine si m-i aduce nu stiu cand si nu mai vine ,ba are nu stiu ce problema si uite asa nu mi-a mai dat banii inapoi,eu la randul meu nu stiu cum sa actionez aceasta fiind si persoan cu serviciul public si fff cunoscuta in oras nu am vrut sa -i fac probleme la serviciu s-au acasa cu sotul,,,acesta nestiind de banii pe care ia i-a imprumutat de la noi pentru copii ei din prima casatorie.ce ma sfatuiti sa fac/cum pot sa iau acesti banii inapoi de la ia legal..multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:44, 19 Noiembrie 2012
daca aveti un contract de imprumut autentificat la notar mergeti la un executor judecatoresc
daca se poate sa stiu si cam cat m-ar costa angajarea unui executor judecatoresc pt ca nu am idee,si cam cat ar dura toata procedura.multumesc
depinde.
este destul de greu de estimat .
S-ar putea sa va adresati degeaba unui executor daca au trecut 3 ani de la scadenta, apoi pt suma data fara act.. va trebui sa va adresati instantei, sa dovediti ca ati imprumutat banii. Va fi cam greu de castigat daca nu aveti un inscris care sa dovedeasca imprumutul, chiar daca mai sunteti in termen pt actiune..
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie iulian_2010 iulian_2010 In urma cu un an, am imprumutat unui prieten suma de 5000Euro, vrand sa-l ajut sa faca o afacere. Afacerea nu a mers, si banii nu i-am vazut inapoi. Avand ca ... (vezi toată discuția)
Imprumut nKara nKara un prieten de`al meu s`a imprumutat de o suma de bani de la o cunostinta de a lui, fara nici un fel de act sau martori, problema esta ca momentan nu are toti ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut in instanta claudiamanu claudiamanu Buna dimineata, Avand in vedere ca locuiesc in sectorul 5, unde pot merge pt a rezolva in instanta contractul de imprumut??? Am nevoie de avocat? Cui ma ... (vezi toată discuția)