avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pensie de urmas

Sunt asistent maternal si am in plasament un copil cu handicap gr.1.Acest copil beneficiaza de indemnizatie de insotitor in suma de 570 lei ,iar de putina vreme beneficiaza si de pensie de urmas de pe urma tatalui in suma de 350 de lei.''Angajatorul'' m-a obligat sa deschid un cont pe numele copilului unde sa depun lunar pensia de urmas si mi-a interzis sa ma ating de bani.As vrea sa stiu daca exista o lege care sa ma oblige la acest lucru sau daca pot cheltui acesti bani cum cred eu de cuviinta.

Cel mai recent răspuns: emil17 , utilizator 19:32, 16 Noiembrie 2012
Cine este acest angajator? Este angajatorul dvs. sau al parintelui defunct al minorului?

Nu stiu sa existe o prevedere legala care sa interzică folosirea de dvs. a banilor IN FOLOSUL COPILULUI. Deci nu puteti folosi banii cum credeti dvs. de cuvinta ci trebuie folositi exclusiv in beneficiul minorului.
Acest angajator e Protectia copilului,mama copilui e decazuta din drepturile parintesti.Intrebarea e daca Protectia copilului ma poate constrange pentru a depune lunar acei bani si ma refer daca pot sa-i cheltui cum cred eu de cuviinta in beneficiul copilului si daca trebuie sa demonstrez acest lucru.
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2012
emil17, utilizator
Ca angajator, consider ca va poate impune anumite conditii contractuale, printre care si faptul ca nu va puteti atinge de banii copilului.

Am observat acum ca majoritatea DGASPC impun crearea de carnete de cecuri sau conturi bancare pentru pensa de urmas.
multumesc pentru lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas copil aflat in plasament anna_anna anna_anna Sunt asistent matenal avand in plasament un copil cu handicap gr.1.De putin timp copilul beneficiaza de pensie de urmas de pe urma tatalui in suma de 350 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,mă numesc elena ,sunt asistent maternal ,am in plasament ... Boieroiu Elena Boieroiu Elena Bună ziua,mă numesc Elena ,sunt asistent maternal ,am in plasament 2copiii,unul dintre copiii are pensie de urmaș.Doresc să știu dacă am dreptul să pot ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pt copii orfani doina1961 doina1961 Buna ziua. Intrebarra mea este : daca in Romania in sec XXI ,2 copii minori orfani de ambii parinti.din luna august 2013 e posibil sa nu aiba nici alocatie ... (vezi toată discuția)