avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua,mă numesc Elena ,sunt asistent maternal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua,mă numesc Elena ,sunt asistent maternal ,am in plasament ...

Bună ziua,mă numesc Elena ,sunt asistent maternal ,am in plasament 2copiii,unul dintre copiii are pensie de urmaș.Doresc să știu dacă am dreptul să pot cheltui din pensia copilului pentru nevoile copilului ,haine rechizite școlare,utilități etc,tot ce este nevoie pentru un copil,deoarece cei de la protecția copilului nu îmi dau voie m-au obligat să deschid un cont pe numele copilului,mi-au zis că îmi ajung cei 600lei și alocația de stat pentru copii sa pot ingriji copilul ,ce nu este adevărat cu un copil se cheltuie mult mai mult,cesti bănuți primiți drept plasament nu se ajung nici pentru alimente ,eu sunt obligată să cheltui din salariul meu pentru creșterea acestui minor ,ceea ce nu este normal si drept ca eu să-mi cheltui salariul pentru creșterea acestui minor și pensia lui de urmaș să o depun in bancă,vreau și eu un răspuns dacă este drept sau pot să folosesc și din pensia minorului pentru creșterea acestuia?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:36, 6 Martie 2021
Intre drepturile dvs ca asistent maternal nu intra si gestionarea bunurilor si fondurilor minorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil luat in plasament rina68 rina68 buna ziua. am o vecina care a luat in plasament de aproximativ 10 ani un copil, copilul are 16 ani. pentru rechizite primeste o alocatie de aproximativ 100 lei ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas emil17 emil17 Sunt asistent maternal si am in plasament un copil cu handicap gr.1.Acest copil beneficiaza de indemnizatie de insotitor in suma de 570 lei ,iar de putina ... (vezi toată discuția)
Ajutor orfan elpascov elpascov Buna ziua,ma numesc Andrei,sunt elev la liceu,in clasa a XII-a.Mama m-a abandonat de mic,nu primesc ajutor de la ea,nu are posibilitati.Tata a murit,nu a fost ... (vezi toată discuția)