avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Separare plata impozit teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Separare plata impozit teren

Buna ziua.Problema este urmatoarea:
Parinti tatalui meu au decedat de vreo 15 ani,mostenitori sunt el si sora lui,nu au facut succesiunea pe motiv ca sora lui nu avea bani(eu presupun ca nu a vrut),atunci au impartit pamantul(ca asta au mostenit) in doua,in mod egal.
Mai tarziu prin 2003,tata a vrut sa faca succesiunea,dar sora lui nu a vrut,din nou.
Din 2007,matusa mea a refuzat sa mai plateasca impozitul la pamant,desi beneficiaza de acesta in continuare,impozitul fiind platit in continuare de tatal meu(pentru a nu ramane in urma,plus ca se puneau penalitati).
Intrebarea mea este(pt ca momentan nu as vrea sa ajung in instanta):
Se poate separa pamantul matusi la primarie(propietatile fiind la tara),sa plateasca separat?Se poate scoate din rolul actual?
Pt succesiune am inteles ca trebuie ajuns in instanta,dar dc s-ar rezolva la primarie,momentan as prefera sa aman succesiunea si implicit ajungerea in instanta.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 10:28, 17 Noiembrie 2012
Pe rolul fiscal figureaza proprietarul... nefiind facuta succesiunea, dreptul de proprietate (in acte) nu s-a transferat catre mostenitori. Doar cu acte de proprietate (certificat de mostenitor, sentinta civila, act de partaj) se poate face inscrierea in rolul fiscal conform dorintei dvs.
Nu pe rolul fiscal apare tatal meu(pe registru la primarie e trecut la "instrainati",nu stiu ce inseamna,dar asa apare,numai ca aia de acolo sunt cam "batuti in cap" si nu au habar de nimic),dc as sti ca se poate as insista poate or pricepe si ei.Exista doar titlul de propietate pe care sunt trecuti amandoi la mostenitori.
OK, deci au Titlu de proprietate... acesta fiind actul de proprietate, se poate inscrie terenul in rolul fiscal pe numele celor 2 mostenitori, doar ca nefiind facut partajul nu se pot face inscrieri separate, fiecare cu bucatica lui (si cu impozitul aferent). Mergeti la Primarie cu certificatul de deces si Titlul de proprietate si explicati-le situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune/titlu proprietate Maria100 Maria100 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare, cazul de mai jos fiind destul de complicat. Dupa moartea tatalui meu am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Succesiune- vreau sa ma separ de frati si sa-mi construiesc o casa kikke kikke Buna seara,tatal meu a murit in 1995.Noi suntem 4frati si mama.Tatal meu avea o sora casatorita si fara copii.In titlul de proprietate sunt trecuti ... (vezi toată discuția)
Procura de imputernicire ptr mostenire viorica pirleteanu viorica pirleteanu Buna ziua.As vrea sa ma ajutati intr-o problema importanta,nefiind de specialitate.Bunicul meu a decedat,la mostenire venind bunica mea inca in viata,tatal meu ... (vezi toată discuția)