avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune- vreau sa ma separ de frati si sa-mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune- vreau sa ma separ de frati si sa-mi construiesc o casa

Buna seara,tatal meu a murit in 1995.Noi suntem 4frati si mama.Tatal meu avea o sora casatorita si fara copii.In titlul de proprietate sunt trecuti amandoi(tata si matusa)Celalalt frate a avut doua fete ,una cu handicap.El a avut rol separat.In 2006 am vandut niste pamant si am deschis succesiunea pt el,dar nu am facut si pt restul proprietatii.Atunci matusa traia,tatal meu nu.Cum trebuie sa procedez acum,pt ca eu vreau sa ma separ de frati sa-mi construiesc o casa.Mentionez ca sotul matusii a murit inaintea ei.Cine intra la succesiune?Pot sa fac doar pe partea tatalui?Mama e de acord sa impartim partea ei la toti fratii in mod egal,se poate?Am nevoie de raspunsuri,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 11:50, 5 Mai 2015
la succesiunea bunicii veniti dumneavoastra si fratii prin reprezentare. Inteleg ca dupa tata ati dezbatut deja succesiunea. Mergeti la notar si faceti un certificat de mostenitor suplimentar, in care adaugati si restul proprietatilor mostenite. Daca doriti sa va separati de ceilalti mostenitori, trebuie sa faceti un partaj- iesire din indiviziune. Se poate face tot la notariat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 15 ani kike kike Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)
Partaj succesiune dupa bunici 2014Elena 2014Elena A murit bunicul meu, dupa cativa ani a murit si bunica in acelasi an cu tatal meu Fratii tatalui meu au facut succesiunea fara tatal meu, au falsificat anexa 1 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema tatăl ... Bibi60 Bibi60 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema Tatăl meu care este decedat a avut un frate, care si el este decedat.Mama celor 2 frati( si ea ... (vezi toată discuția)