Am castigat prin sentinta civila definitiva si executorie de drept, salariile compensatorii (salarii brute avute la data concedierii) la care aveam dreptul in urma concedierii. De fapt, am obtinut anularea unui articol din CCM pe societate (defavorabil angajatilor) si inlocuirea lui cu un articol din CCM pe ramura.
Intrebari:
1. Salariile compensatorii numai se impoziteaza sau se retin si contributiile de sanatate, pensie, somaj. ? Care este reglementarea legala conform careia se retin toate acestea ? Dacc mi se retin contributii la pensie, cum beneficiez de pe urma acestei sume daca ea nu apare la veniturile mele ?
2. Daca instanta a decis plata unei sume , aceasta suma trebuie executata sau cea ramasa dupa impozitare si eventual contributii de stat.
Deci, inteleg din acest articol faptul ca , din salariile brute compensatorii care-mi reveneau , mi s-au retinut: impozitul pe venit (normal) dar si contributii de sanatate si pensie, mai putin pentru somaj ??! Cum apar aceste salarii compensatorii in evidenta institutiilor asigurarilor de stat pentru pensie, daca eu in perioada acordarii lor nu mai sunt angajat, pentru ca in acest caz. suma contribuie la punctul de pensie.