avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza tehnica auto - simulare accident auto
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza tehnica auto - simulare accident auto


Se poate face o expertiza tehnica judiciara in varianta video/3D/ simulare accident auto (cu valabilitate in instanta) ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:58, 22 Noiembrie 2012
Se poate face o simulare a unui accident cu ajutorul unui program de simulare pe calculator. Este necesar ca utilizatorul programului sa posede licenta pentru respectivul program.
am gasit ca s ar putea face cu PC Crash...intrebarea mea ar trebui sa fie mai degraba:
Cine stie un expert care poate face aceasta simulare?
Multumesc...
Daca va referiti la genul de simulari de accidente auto care apar pe la televizor si intentionati sa folositi numai o astfel de simulare grafica in fata instantei de judecata, ma indoiesc ca simularea va fi avuta in vedere de catre instanta atunci cand va da hotararea.
Considerand-o utila, instanta va aproba o expertiza tehnica judiciara in specializarea auto, expertul avand alte elemente (certe de aceasta data, nu indoielnice/ presupuneri grafice, etc.) la dispozitie pentru a se pronunta.
Puteti cauta pe google - expert simulare grafica accident auto. Daca acesta este autorizat de catre politie si ministerul justitiei, este posibil ca documentul intocmit de catre expert sa fieluat in seama de instanta, dar numai impreuna cu expertiza tehnica judiciara.
gigipopa a scris:


Puteti cauta pe google - expert simulare grafica accident auto.



In nomenclatorul specialitatilor pentru care se acorda calitatea de expert judiciar nu exista pozitia "expert simulare grafica accident auto". Aceste simulari se fac de catre expertii judiciari auto ale caror nume nu se gasesc pe GOOGLE, ci pe site-ul Ministerului Justitiei. Insa nu toti expertii judiciari auto si-au achizitionat un asemenea program, fiind foarte scump, si nici nu poseda licenta de utilizare a unui program de simulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog frumos sa-mi dati niste pareri si sfaturi,referitoare ... Nickolas N Nickolas N Buna ziua! Va rog frumos sa-mi dati niste pareri si sfaturi,referitoare la problema cu care ma confrunt in momentul de fata. Fiul meu lucra la o firma de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,va rog sa-mi recomandați un expert criminalist în ... Nita Nicolae Nita Nicolae Bună ziua ,Va rog sa-mi recomandați un expert criminalist în cazul unui accident auto capabil sa facă o simulare pentru stabilirea reala a locului de ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza crimnalistica mariustec mariustec Buna ziua.am fost implicat intr-un accident rutier pe data de 20 august 2010 la ora 9 a.m pe centura aradului la intersectia de la B.A.T.,imediat dupa ... (vezi toată discuția)