avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Raport de expertiza crimnalistica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Raport de expertiza crimnalistica

Buna ziua.am fost implicat intr-un accident rutier pe data de 20 august 2010 la ora 9 a.m pe centura aradului la intersectia de la B.A.T.,imediat dupa trecerea de pietoni pe sensul deva-nadlac..pe durata procesului penal am cerut efectuarea unei expertize in urma careia sa se stabileasca dinamica producerii accidentului,viteza de deplasare,locul impactului precum si posibilitatile de evitare ale acestuia..intrebarea mea ar fi:expertul nu trebuia sa ia in calcul la efectuarea expertizei si declaratiile martorilor?expertiza a fost facuta in "laborator" si s-au folosit urmatoarele:program dedicat de constructie grafica Scene PD v.5.0;programul de analiza a imaginilor Adobe Photoshop Elements 2.0;programul specializat in reconstruirea accidentelor de trafic Virtual Crash 2.2;programul analitic de calcul Pedestrian Accident Assistent elaborat de Institutul de cercetari Judiciare din Cracovia..mentionez faptul ca expertiza s-a efectuat de catre Laboratorul Interjudetean de Expertize Criminalistice Timisoara..va multumesc anticipat ptr raspunsuri si daca este nevoie am sa aduc precizari..
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 01:05, 3 Martie 2013
In practica laboratoarelor interjudetene de expertize criminalistica este ca lucrarile sa fie din birou fara deplasarea la locul accidentului. Aceasta maniera de efectuare a expertizei poate in unele cazuri sa denatureze concluziile expertizei.
Citind printre randuri am ajuns la concluzia ca dosarul se afla in cercetare la politie intrucat politia apeleaza la serviciile laboratoarelor de expertiza criminalistica.
Va sugerez sa solicitati efectuarea unei noi expertize de catre un expert judiciar auto atestat de Ministerul Justitiei. In faza de cercetare penala nu cred ca politia va aproba o asemenea solicitare, dar nu incercarea moarte n-are.
Va multumesc ptr raspunsul acordat dar din pacate sunt in faza de recurs a procesului(pe 6 februarie s-a dat sentinta pe fond)..se poate cere o alta expertiza in aceasta faza a procesului?am depus obiectiuni la expertiza celor de la timisoara intru cat nu s-a putut stabili viteza de deplasare(la locul accidentului nu s-au gasit urme de franare,asfalt uscat,eu am declarat viteza de 30 km/h fiind drumul aglomerat) iar in privinta locului impactului expertul "a apreciat" ca ar fi pe trecerea de pietoni cu toate ca atat eu cat si martorii au declarat ca victima venea din fata si nu din lateral...judecatorul a apreciat ca nu este necesar sa se adauge obiectiuni la expertiza deoarece "acesta a raspuns la toate cerintele"..
Daca procesul deja s-a solutionat nu mai puteti cere o contraexpertiza.
Doar daca s-ar inventa o noua metoda de expertizare ati putea avea sanse la o revizuire dar numai in conditii exceptionale.

Ca sa intelegeti mai bine va dau exemplul cu testul ADN pentru cei condamnati ( sa zicem pentru infractiunea de omor ) fara sa se fi exectuat acest test ADN deoarece la momentul judecatii lor in Romania nu se putea efectua un astfel de test si au fost condamnati pe alte expertize care in ziua de astazi sunt depasite si neconcludente.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca procesul deja s-a solutionat nu mai puteti cere o contraexpertiza.
.


S-a terminat judecarea cauzei pe fond, dar cu caile de atac cum ramane? De cand ma stiu expert judiciar(1972) am intalnit cazuri in care s-au efectuat expertize tehnice judiciare la judecarea apelului sau recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog frumos sa-mi dati niste pareri si sfaturi,referitoare ... Nickolas N Nickolas N Buna ziua! Va rog frumos sa-mi dati niste pareri si sfaturi,referitoare la problema cu care ma confrunt in momentul de fata. Fiul meu lucra la o firma de ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima - respingere solicitare contraexpertiza, mijloace legale de obtinere alexadana alexadana Buna seara.Ma numesc Dana si va rog sa imi raspundeti la citeva intrebari,dupa ce o sa va descriu ce s-a intimplat.In seara zilei de 31.08.2012 in jurul orei ... (vezi toată discuția)
Accident soldat cu deces ContSters252762 ContSters252762 va salut sunt nou pe acest site; am si eu o mare problema: in urma cu cateva luni am avut un accident pe un drum local; veneam cu masina de la tara si am ... (vezi toată discuția)