avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Radactare diferita fata de informatia initiala din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Radactare diferita fata de informatia initiala din baza de date ECRIS. Cum ar trebui procedat?

Respectiv atunci cand la un proces castigat, Prin redactarea sentintei, timbrata pentru copie definitiva si irevocabila, judecatorul schimba sentinta initiala (argumentele si dispozitia), astfel incat sa para vina (greseala) grefierului?
Produsul juridic (definitiv si irevocabil) devenind astfel un act public inutilizabil de catre partea care a castigat totusi cauza :duh:

P.S. Curat-murdar, vorba lui Caragiale, nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ContSters184021 , utilizator 21:25, 18 Noiembrie 2012
easy ride on! a scris:

Produsul juridic (definitiv si irevocabil) devenind astfel un act public inutilizabil de catre partea care a castigat totusi cauza :

Concret daca este actul este inutilizabil ,cum a fost castigata totusi cauza ?
Cauza a fost castigata corect. Sentinta este insa inutilizabila pentru ca judecatoarea analizeaza un proces-verbal in "deliberand" dar... dispune asupra altui proces verbal (alta serie, nr., data) anuland alt act decat cel aratat in plangerea-actiune. :hammer:
Ba mai apar si martori din alt dosar ca audiati in prezentul dosar :tooth:
Sunt nebuni cu totii sau doar o fac pe nebunii? :D

P.S. Asa se intampla cand sentinta nu este pronuntata, redactata si motivata pe loc. Dupa cateva saptamani, pana la redactare, judecatorii nici nu mai tin minte ce au judecat, pe cine si ce solutie au dat (admis integral sau admis in parte). Doar ECRIS mai tine minte B-)
Inteleg ca au un maldar de dosare dar... nici chiar asa,
Iar daca nici grefierul nu noteaza atent ce s-a administrat si ce s-a cerut...

Evident, copia o semneaza (pentru conformitate) grefierul (acarul Paun).
easy ride on! a scris:

judecatoarea analizeaza un proces-verbal in "deliberand" dar... dispune asupra altui proces verbal (alta serie, nr., data) anuland alt act decat cel aratat in plangerea-actiune.

In situatia mentionata,partea interesata ,in termen avea dreptul sa atace solutia instantei,cu motivarea ca instanta nu a solutionat obiectul cauzei anuland alt act decat cel aratat in plangerea-actiune

Multumesc.
In termenul socotit de la comunicarea hotararii smintite (acum) sau socotit de la publicarea corecta in ECRIS (primavara a.c.)? :duh:
@easy ...luati-o mai usor.

Daca reusiti sa adresati o intrebare fara ...zgomot de fond si circ ieftin, va raspundem. Daca nu, s-ar putea sa nu am rabdarea Gabrielei de a va edita postarile. Le voi sterge direct.

Daca ar fi fost sa va exprimati ceva mai calm, ce ar fi trebuit sa intelegem? Ca in primele parti ale hotararii apar datele corecte de identificare ale procesului verbal contestat (serie, nr. data), dar in partea finala (dispozitiv) apar alte asemenea date (serie, nr, data)?

Atunci este o eroare materiala care poate fi indreptata din oficiu sau la cerere!

E mai mult decat atat!? (mai mult decat erori de nume si de cifre?)

romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Cum se poate indrepta o eroare intr-o sentinta penala definitiva ? oannnna oannnna M-am judecat , la penal , cu fostul sot pentru pensia de intretinere a fiului meu . La sedinta de incheiere am convenit ca imi retrag plangerea penala cu ... (vezi toată discuția)
Numele petent inlocuit din "greseala",in act oficial,de grefier.. dreaminro dreaminro Va rog sa-mi spuneti..ce pot face,ca am contestat o amenda aplicata abuziv prin forta de politie,fiind incatusati si dusi la politie ,de un agent care ne ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! wowgurl wowgurl Va rog sa ma ajutati si pe mine!!!!!Am incheiat o tranzactie intr-un proces de partaj .Hotararea instantei nu cuprinde intreaga invoiala dintre parti conform ... (vezi toată discuția)