avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce este de facut
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce este de facut

apartamentul unde locuiesc este situat la mijloc locuiesc intr-un ap. cu 5 camere si 2 bai o baie mai mica si una mai mare amandoua bai,baile sunt situate la mijlocul ap,unaintrun cap iar cealalta in celalalt capat nu au geam cu exteriorul la baia mare exista o coloana de de aer verticala care comunica cu exteriorul eu stau la et. 2 vecini de sus 3si 4 au anulat coloana de aer -o va dati seama cum este #-o Problema este ca vreau sa le fac reclamati si am fost la primarie si cica este veche broblema si ca trebuia atunci in anul respectiv ,acum are vre=o 3 ani . chiar nu exista nici o lege ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:40, 18 Noiembrie 2012
Da,legea nr 50/1991 republicata =legea autorizarii constructiilor prevede ca la iulterior ntervalului de 2 ani de la ridicarea/executia unui edificiu,nu se poate aplica sanctiune
In speta dvs aveti dreptul sa sesizati oficial presedintele de asociatie care detine competenta sa dispuna masuri concrete,astfel incat instalatiile parte comuna sa fie in stare de functionare
Nu mai puteti face nimic dupa 3 ani, trebuie sa faceti atunci imediat, in termen de 2 ani. A intervenit prescriptia intre timp.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
@vasilicadan,
Nu are voie nimeni sa modifice aceste instalatii decat in situatia realizarii alteia cu proiect, aprobari... Sesizati presedintele asociatiei de proprietari de necazul dumneavoastra. Acesta sa-i notifice in scris pe proprietarii care au opturat aerisirea si sa le solicite sa refaca instalatia.
Daca vecinii nu se conformeaza, sesizati inspectoratul in constructii, serviciul de urbanism din primarie si cu siguranta o sa-i oblige la refacerea instalatiei.

am citit legea 50/1991 si art. 31 spune ca trebuia sa fac reclamatie pana in doi ani si deja au cam trecut 3 ani ca acum am aflat
Dom' Vasilica, eu am inteles ca ai nevoie de un sfat, nu? Pai sfatul dat de @adriantot este cel mai bun. Nu ti-a spus sa citesti Legea 50/91, ci sa te adresezi, in ordine: presedintelui as. prop., sa observi daca se rezolva sau nu. Sigur ca daca vecinii dvs. se conformeaza, ati rezolvat conflictul, daca nu, sesizezi celelallte autoritati. Eu asa am facut si aerisirile au fost refacute, iar proprietarii care au facut modificari au fost si amendati.

Alte discuții în legătură

Montare hota. Costy16 Costy16 Pot monta burlanul de la hota de aragaz din bucatarie pe aerisire? Este legal acest lucru? Vecinul de la etajul 4 imi spune ca îi intra miros în ... (vezi toată discuția)
Modificare instalatie sanitara...probleme cu vecinul, stres ,nervi...ajutor! lucica3 lucica3 Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema:stau la bloc la etajul 1;de citva timp miroase oribil la baia mare si mica...a canal..si gasesc si nivelul ... (vezi toată discuția)
Tevi caldura ionutnae ionutnae Buna ziua! In urma cu un an s-au schimbat tevile de caldura dupa un lung sir de controverse si probleme cu vecinii, mai ales datorita faptului ca locuiesc la ... (vezi toată discuția)