avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

in hotararea civila primita in urma divortului instanta obliga fostul sot la plata onorariului avocat de 400 de lei si pensie de intretinere pentru minora de 216 lei pe luna.am inteles ca lui i s-au tras din salariul o parte din bani. intrebarea mea e daca onorariul avocat imi va reveni mie sau avocatului deoarece eu am platit suma ce mi-a cerut-o avocatul,si cum pot intra eu in posesia pensiei din moment ce s-au retras din salariul lui?
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 22:11, 17 Noiembrie 2012
Daca fostul sot nu plateste de bunavoie, trebuie sa investiti hotararea cu formula executorie si sa apelati la un executor judecatoresc.
Acel onorariu de avocat reprezinta cheltuielile de judecata pe care dvs le-ati facut cu procesul si vi se cuvin, nu trebuie sa-i dati avocatului. Daca unitatea la care este angajat fostul sot i-a facut poprire pe salariu, ar trebui sa vi-i vireze dvs. intr-un cont. Daca nu i-ati primit inca, e bine sa luati legatura cu societatea pentru a conveni asupra modalitatii in care doriti sa primiti lunar banii.
Este adevarat ca suma de 400 lei va revine dvs. daca atat ati achitat la avocat cu titlu de onorariu.
Doar daca exista o clauza cu onorariu de succes pentru suma de 400 lei aceasta suma ar reveni avocatului.
Ar fi bine sa il intrebati pe avocat daca nu are si onorariu de succes in cuantum de 400 lei intrucat am auzit ca se practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog! executare judecatoreasca si cheltuieli AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, Am pierdut procesul de divort cu fostul meu sot. Sentinta a fost declarata irevocabila in data de 10.02.2011. Prin aceasta sentinta aveam sa ii ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor andreeaene andreeaene buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. in urma divortului instanta a hotarat ca fostul meu sot sa-mi plateasca pentru copil o pensie ... (vezi toată discuția)