avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare cumparare

buna seara.in 2011 eu si sotul meu impreuna cu soacra mea am cumparat o casa pe care am achitato impreuna jumate noi jumate ia si am facut actul de vanzare cumparare pe numele meu si al sotului iar ia are uzufruct pe timpul vieti,acum ar dori sa schimbam actul dupa cum urmeaza noi uzufruct si ia propietar.ce s-ar intampl multumeca in cazul in care soacra decedeaza(mentionez ca soacra mai are 4 copii),noi am mai avea drept de propietate sau s-ar imparti si celorlalti copii?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:26, 17 Noiembrie 2012
Daca va fi ea proprietar, la decesul sau o vor mosteni toti copiii, in cote egale (daca nu are sot). Dvs. cu sotul veti mosteni o cota de 1/5 (am inteles ca are 5 copii), dar veti beneficia de dreptul de uzufruct viager in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de act trebuie facut ?? Gyna Gyna Buna seara!Eu si fostul sot nu am facut partaj dupa divort ,iar abia acum ,la 5 ani de la divort am reusit in sfarsit sa il conving sa facem un act pt. fiica ... (vezi toată discuția)
Contract cu uzufruct cand partenerii sunt divortati Ginulici Ginulici O cunostinta are urmatoarea problema : soacra ei a facut act de vanzare cumparare cu uzufruct pentru ea si sotul ei, dupa un timp ea divorteaza, peste niste ... (vezi toată discuția)
Buna... - donatie cu uzufruct, donatar decedat, situatia mostenitorilor claudiuy claudiuy buna am si eu o problema....sotia mea a mai fost maritata iar sotul ei a murit apoi s=a recasatorit cu mine....ea si sotul ei avand 2 copilasi...el a avut un ... (vezi toată discuția)