avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Achizitionare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Achizitionare masina

Buna ziua,

Datele problemei sunt ca am o amenda primita de la Politia Rutiera veche de vreo 2-3 ani. Acum doresc ca imi achizitionez o masina, si sa o inmatriculez. Imi va face probleme aceasta amenda in timpul procedurii de inmatriculare?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 10:32, 18 Noiembrie 2012
Conform Codului Fiscal art.264:
(4) Orice persoană care dobândeşte/înstrăinează un mijloc de transport sau îşi schimbă domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenită.

[ link extern ] /

Inmatricularea nu necesita scoaterea unui certificat fiscal, ci numai declararea autovehiculului achizitionat.

In privinta amenzii, sfatul meu este sa incercati sa o achitati. Codul de procedura fiscala nu este asa de ingaduitor in aceasta privinta.
Existenta amenzii in evidenta serviciului urmariri din cadrul administratiei financiare nu va cauzeaza neajunsuri la inmatriculare,dar la achitarea obligatiilor aferente achizitie autovehicul,veti fi atentionat sau chiar se va conditiona solutionarea cererii dvs,ulterior achitarii debitelor in urmarire
Asta vroiam sa stiu, daca am acea amenda, mi se poate impune sa o platesc inainte de a achita, spre exemplu, taxa de inmatriculare? Sau nu voi intampina nici o problema, si imi va veni suma adaugata la contravaloarea impozitului pe autovehicul pe anul acesta/viitor?
Nu vi se poate impune sa achitati acum, dar asa cum a mentionat @ynocentta mai sus, in momentul achitarii impozitului sau taxei, da este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe locale xerxes xerxes Bună ziua, Potrivit prevederilor art. 261, alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, orice persoană care are în proprietate un mijloc de ... (vezi toată discuția)
Impozit autovehicul achizitionat din strainatate florinmantulescu florinmantulescu Am achizitionat un autovehicul in anul 2014 si acum l-am adus in tara pentru inmatriculare. Am fost foarte surprins cind mi sa spus de catre un angajat al ... (vezi toată discuția)
Obligativitate obtienere certificat fiscal?!?! julaikos julaikos Buna ziua,ma confrunt cu o mare problema si sper sa fiu indrumat cat mai bine pentru a o putea rezolva : -am achizitionat o masina,inmatriculata in romania,am ... (vezi toată discuția)