avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit autovehicul achizitionat din strainatate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit autovehicul achizitionat din strainatate

Am achizitionat un autovehicul in anul 2014 si acum l-am adus in tara pentru inmatriculare. Am fost foarte surprins cind mi sa spus de catre un angajat al biroului taxe si impozite locale ca aveam obligatia sa inregistrez autovehiculul din momentul cumpararii si sa platesc impozit retroactiv. Este aceasta cerinta in concordanta cu legea taxelor si impozitelor? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: florinmantulescu , utilizator 21:59, 20 Octombrie 2016
In Codul fiscal avem referitor la impozitul pe mijloacele de transport:

ART. 468 - Reguli generale

(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepția cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel. Norme metodologice

(2) Impozitul pe mijloacele de transport se datorează pe perioada cât mijlocul de transport este înmatriculat sau înregistrat în România.

(3) Impozitul pe mijloacele de transport se plătește la bugetul local al unității administrativ-teritoriale unde persoana își are domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz.

(4) În cazul unui mijloc de transport care face obiectul unui contract de leasing financiar, pe întreaga durată a acestuia, impozitul pe mijlocul de transport se datorează de locatar.

Din 2014 pana acum, ce s-a intamplat cu autovehiculul? A fost inmatriculat in strainatate? A stat in garaj fara a fi inmatriculat?
Autovehiculul a stationat neinmatriculat la domiciliul meu din Italia.
Pentru o rulota achizitionata in 2013 si pe care am adus-o acum in tara pentru inmatriculare am primit amenda pentru ca nu am declarat bunul in termen de 30 de zile si am fost obligat sa platesc impozitul din 2013 pina in prezent inclusiv penalitati. Mai precizez ca la vama nu-mi da nimeni o adeverinta din care sa reiasa data intrarii vehiculului in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto analdo83 analdo83 Am achizitionat un autovehicul acum 2 luni si jumatate. Dupa aceea am facut pentru o persoana o procura pentru folosirea masinii si pentru plecat in ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal Tamy1003 Tamy1003 Bun gasit! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns caci de o saptamana jonglez ca o minge de ping-pong intre doua primarii si nu gasesc o rezolvare la problema mea. ... (vezi toată discuția)
Carificare taxã poluare/înmatriculare auto cristel padurean cristel padurean Vă rog să mă ajutaţi în clarificarea următoarelor: 1. Cum se numeşte, conform legislaţiei în vigoare, taxa care se plăteşte la cumpărarea unui ... (vezi toată discuția)