avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Teava sparta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Teava sparta

Buna seara,

La mine in apartament s-a spart o teava de apa calda, din perete. Astfel a fost udat vecinul de la etajul inferior, dar foarte putin, la baie.
Desi m-am oferit sa-i fac reparatia (o rola de vinarom pe unul dintre pereti), el sustine ca nu, cheama asiguratorul sau sa evalueze paguba. Intrebarea mea este: ce spune legea in domeniu? Pot sa-i fac reparatia sau sunt obligat sa accept tot ce "constata" firma de asigurari?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 10:13, 19 Noiembrie 2012
Daca nu vrea sa ii reparati dumneavoastra si vrea sa repare cu cei de la asigurari nu va puteti opune, este dreptul lui sa aleaga cum este cel mai bine.
Atentie daca portiunea de teava este in perete verificati atent daca aceasta reprezinta parte comuna sau proprietate privata
De regula astfel de situatii se solutioneaza amiabil
Daca partile nu convin la solutionarea amiabila ,proprietarul asigurat poate sesiza oficial asiguratorul pentru intocmire dosar dauna
Ulterior asiguratorul ,pentru recuperare c/v dauna,se va indrepta prin actiune in regres impotriva partii vinovate
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
ynocentta, utilizator
Daca vreti sa rezolvati pe cale amiabila cu vecinul, cred ca ar trebiu sa faceti o evaluare obiectiva a daunei, astfel incat sa aduceti baia la aspectul de dinaintea inundatiei.
Daca vecinul nu este de acord cu oferta dumneavoastra, poate sa apeleze la propriul asigurator, iar dumneavoastra veti acoperi ulterior despagubirea platita de acestia.
Nu veti fi obligat insa sa acoperiti tot ce constata asiguratorul, ci doar prejudiciul produs prin inundatia cauzata de neglijenta dumneavoastra.
Daca devizul de reparatii va fi incarcat, veti putea contesta in momentul in care va vor chema in instanta, dar va sfatuiesc sa faceti aprecieri cat mai obiective asupra acestui subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare inundatie vecini aba1011 aba1011 Buna ziua.daca i-am facut unui vecin inundatie la baie si el este asigurat pentru astfel de lucruri si solicita de la firma de asigurari despagubiri,ma ... (vezi toată discuția)
Acordare despagubire in cazul producerii unui risc asigurat carmen bodeanu carmen bodeanu Am fost inundata de vecinul de deasupra apartamentului;si eu si d-lui avem polite de asigurare suplimentara(printre riscuri aflindu-se si inundatia)a ... (vezi toată discuția)
Asigurare de locuinta, probleme dupa o inundatie Vladimir2016 Vladimir2016 Buna ziua, Din pacate am avut o inundatie in apartament intrucat o teava de apa calda mi s-a spart in peretele din baie, iar apa care s-a scurs nu a putut ... (vezi toată discuția)