avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sotia si eu sintem casatoriti legal in USA cu doua ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sotia si eu sintem casatoriti legal in USA cu doua fetite minore.

casatoriti legal de 6 ani in USA . amindoi cetateni US si cetateni RO. Exista vreo posibilitate pentru ea sa-mi " FURE" copii pentru totdeauna si sa nu ma mai lase sa le vad in RO daca eu ii dau divortul aici in US.?? Se respecta un divort de aici cu conditii scrise in divort papers, sau ea poate sa procedeze cum vrea ea odata ce ajunge acolo cu fetele noastre , si sa nu ma mai lase sa le vad deloc?
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 16:46, 1 Decembrie 2012
Casatoria incheiata in USA este declarata in Ro? Daca da, atunci va trebui sa urmati procedura recunoasterii in Ro a hotararii de divort din USA si sa faceti mentiunea divortului in registrul de casatorii. Astfel, prin hotarare se reglementeaza si situatia minorelor. Daca, impotriva prevederilor hotararii, fosta sotie va va interzice sa aveti relatii cu fiicele dvs, poate fi actionata cu succes in instanta.
Cum ajunge cu copii in Romania?
Nu e clar ce se va intampla in Romania chiar daca aveti hotarare din SUA.
Hotararea din SUA va trebui recunoscuta de statul roman sau sa va judecati in Romania din nou pe program vizita.
Trebuie gasita o varianta care sa va ajute fara complicatii.
Apreciez raspunsul, si foarte posibil ca voi avea nevoie de un avocat in RO curind. NU Casatoria din SUA nu este inregistrata in RO . Dar este prea tirziu acum sa faca asta ? dupa 7 ani de la casatorie?. Dar daca trimit actele de divort de aici sa le traduc si legalizez in RO si sa cer sa fie admise si in RO ca valide dupa ce inregistrz casatoria in RO?. Oare voi avea nevoie de sotie?Ca sa inregistrez casatoria de acum 7 ani ( facuta in SUA) ! Pot sa fac acest lucru prin posta? . MUltumesc tuturor celor care iau timpul sa se gindeacsa la intrebarile mele !
Daca la ambasada e prea tarziu. poti s-o faci singur -fara sotiei- si prin imputernicirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este divortul/hotarirea valabila sau nu ? vali11 vali11 Eu si fosta sotie suntem cetateni romani cu domiciliul in USA. Recent am divortat si am primit (in Romania) o hotarire de divort definitiva "prin acordul ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei pentru fetita mea AndreeaIMA AndreeaIMA Ma numesc Andreea si am fost casatorita in tara, am venit impreuna in USA, dupa care am divortat aici. Anii au trecut si m-am recasatorit, am o fetita si as ... (vezi toată discuția)
Casatorie in usa Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua, va rog dragi colegi de forum sa ma ajutati cu informatii legate de o casatorie in USA. Ea, romanca, el roman stabilit de 5 ani in USA., rezitenta ... (vezi toată discuția)