Am inchiriat un spatiu, proprietate a societatii pe care o administraz, unei alte societati.
Am aflat intamplator ca acest chirias a fost dizolvat. Am si confirmarea ca societatea locatara in acest contract de inchiriere este dizolvata(dizolvarea a fost publicata in Monitorul Oficial acum 2 luni).
Din partea chiriasului vine in continuare lunar un angajat si plateste chiria...
Mai poate fi considerat in vigoare contractul de inchiriere?
da? cum asa? ma puteti va rog indruma spre legea care reglementeaza aceasta situatie?
Dar societatea aceasta, mai are dreptul sa isi desfasoare activitatea(brutarie) normala in acel spatiu sau in oricare alt loc? Din legea 31 Art 233 inteleg ca "societatea isi pastreaza personalitate juridica pentru operatiunile lichidarii, pana la terminarea acesteia"
Eu v-am spus doar ca contractul este inca legal pana la radierea societatii din registrul comertului, nu are legatura cu activitatea pe care o desfasoara acolo. Din momentul dizolvarii intr-adevar nu mai poate desfasura activitati din obiectul de activitate al societatii aducatoare de profit, dar sunt 2 lucruri diferite. Poti sa tii spatiul pana la lichidarea utilajelor, etc.etc. si pana la finalizarea operatiunilor care se vor incheia cu radierea societatii.
Mai mult chiar si cu dizolvarea pronuntata asociatii pot reveni asupra acestui aspect(si sa-si reia activitatea) pana la impartirea activelor !