avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract locatiune cu SRL(locatar) dizolvat ???
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract locatiune cu SRL(locatar) dizolvat ???

Buna ziua,

Am inchiriat un spatiu, proprietate a societatii pe care o administraz, unei alte societati.

Am aflat intamplator ca acest chirias a fost dizolvat. Am si confirmarea ca societatea locatara in acest contract de inchiriere este dizolvata(dizolvarea a fost publicata in Monitorul Oficial acum 2 luni).

Din partea chiriasului vine in continuare lunar un angajat si plateste chiria...

Mai poate fi considerat in vigoare contractul de inchiriere?
Cel mai recent răspuns: andreistan , utilizator 16:18, 18 Noiembrie 2012
Pana la radierea societatii din registrul comertului, da!
da? cum asa? ma puteti va rog indruma spre legea care reglementeaza aceasta situatie?

Dar societatea aceasta, mai are dreptul sa isi desfasoare activitatea(brutarie) normala in acel spatiu sau in oricare alt loc? Din legea 31 Art 233 inteleg ca "societatea isi pastreaza personalitate juridica pentru operatiunile lichidarii, pana la terminarea acesteia"

Multumesc.
Eu v-am spus doar ca contractul este inca legal pana la radierea societatii din registrul comertului, nu are legatura cu activitatea pe care o desfasoara acolo. Din momentul dizolvarii intr-adevar nu mai poate desfasura activitati din obiectul de activitate al societatii aducatoare de profit, dar sunt 2 lucruri diferite. Poti sa tii spatiul pana la lichidarea utilajelor, etc.etc. si pana la finalizarea operatiunilor care se vor incheia cu radierea societatii.
Mai mult chiar si cu dizolvarea pronuntata asociatii pot reveni asupra acestui aspect(si sa-si reia activitatea) pana la impartirea activelor !
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare, lichidare, radiere mihaela495 mihaela495 Buna ziua As avea niste intrebari daca ma poate ajuta cineva. Tatal meu are o firma, nu prea a avut activitate si ar dori sa o inchida. Am tot citit pe ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar Kajtor Vasile Kajtor Vasile As dori sa ma informeze cineva daca un SRL aflat in dizolvare judiciara , pronuntata de judecatorie in luna octombrie 2008 , dar la care inca nu i s-a facut ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate ADELA STROE ADELA STROE imi poate explica si mie cineva urmatoarea speta: - in data de 08.12.2010 Judecatoria da solutia de admitere a cererii Registrului Comertului de dizolvare a ... (vezi toată discuția)