avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neplata ratelor bancare.
Discuție deschisă în Executare silită

Neplata ratelor bancare.

Neplata unor rate bancare la un credit ipotecar, in cat timp se ajunge la executare silita? si daca se ajunge, se ia in considerare drepturile minorului(minorul nu a fost declarat la încheierea contractului bancar)? Cum se face o cerere de recalculare a unui credit bancar? Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Lika , utilizator 17:53, 6 Februarie 2009
Se poate trece la executarea silita indata ce datoria a devenit scadenta daca contractul de credit este si titlu executor, altfel trebuiue reziliat si apoi pornit executarea silita. Existenta minorului in sine nu poate constitui un motiv de forta majora pentru exonerare de neplata a ratelor scadente, insa va puteti adresa bancii in acest sens pentru o reclaculare acreditului si cred ca in situatia actuala veti avea sanse.
criza economica, pierderea locului de munca, nu poate constitui un motiv de forta majora? Care ar fi motivele de forta majora pentru o banca?
Lika a scris:

criza economica, pierderea locului de munca, nu poate constitui un motiv de forta majora? Care ar fi motivele de forta majora pentru o banca?

Cazurile de forta majora sunt razboaiele, cataclismele,calamitatile naturale,chestii de genul asta.
Prin cauza de forta majora se intelege imprejurarea de fapt imprevizibila si de neinlaturat care pune debitorul in imposibilitatea absoluta de a-si indeplini obligatiile.
Cazuri de forta majora sunt: situatii conflictuale violente, greve, explozii, fenomene meteorologice grave si/sau de mare intensitate, seceta, inundatii, cutremure, un alt fenomen natural care se rasfrange asupra persoanei (o imbolnavire grava) sau chiar intr-un fenomen social (razboiul) etc.
Mai avem un teren valoros, si in negocierea cu banca, ni sa propus p-u a avea câteva luni de graţiere sa punem ipoteca si pe teren....ăsta deja-mi miroase a probleme grave, adică in loc de recalculări, reeşalonări ei ne complica treburile. Cineva ne sfătuieşte sa trecem actele de pe teren pe numele copilului p-u a salva terenul, e ceva real in asta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita executor bancar Sergia Sergia Daca s-a emis o Instiintare de plata din partea unui executor bancar pe suma totala aferenta unui credit bancar ipotecar se mai poate reveni asupra ei daca se ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neplatit, consecinte ioio1235 ioio1235 Buna ziua, Intrebarea mea are legatura cu un credit bancar. Lunar, banii pentru rata sunt retrasi de catre banca direct de pe cardul de salariu. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita? ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns juridic la urmatoarea problema: In prima casatorie am cumparat un teren prin credit bancar (ipoteca pe ... (vezi toată discuția)