avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Prelungire linie de credit - Programul Mihail ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Prelungire linie de credit - Programul Mihail Kogalniceanu

o societate comerciala care prelungeste, dupa 1 an, linia de credit - Programul Mihail Kogalniceanu (singurul ajutor de minimis de care beneficiaza, nu a beneficiat/nu beneficiaza de alt ajutor de stat) ce declara in cererea de prelungire, in Anexa 4 la...

nu am beneficiat de ajutor de stat şi de ajutoare de minimis;

sau

am beneficiat de următoarele ajutoare de stat şi de ajutoare de minimis:
?

Anexa 4:
[ link extern ]


Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
ContSters257414, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 19:01, 18 Noiembrie 2012
Buna seara. potrivit Normelor Metodologice de aplicare a OUG nr. 60/2011, art.7 alin (1) "ajutorul de minimis nu se cumuleaza cu ajutorul de stat acordat in aceeasi legatura cu aceleasi costuri eligibile", iar potrivit alin. (2) "acordarea ajutorului minimis se realizeaza numai in conditiile respectarii regulii cumulului".
In ceea ce priveste ajutorul minimis concretizat in subventiile de dobanda, acordarea acestuia se face numai in conditiile respectarii criteriilor prevazute in regulamentul (CE) 1998/2006. de asemenea, potrivit Art. 27, alin (9) " A.I.P.P.I.M.M. va acorda ajutorul de minimis dupa ce verifica, pe baza declarației pe propria raspundere a operatorului economic, că este respectată regula cumului, respectiv ca ajutorul acordat in baza programului impreuna cu suma totala acordata ajutoarelor de minimis primite pe parcursul ultimilor 2 ani fiscali si in anul fiscal in curs, din surse ale statului, ale autoritailor locale sau din surse euro[pene, nu depaseste plafonul echivalent in lei a sumei de 200.000 euro, respectiv 100.000 euro in sectorul transportului rutier."
In logica si pe baza celor mentionate mai sus, raspunsul meu la dilema dvs este sa optati pentru varianta a doua la care v-ati gandit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O noua schema de ajutor de minimis pentru imm-uri! Daniela Bolog Daniela Bolog 10 mai 2013 Ministerul Finantelor a pregatit o noua schema de ajutor de minimis prin care se intentioneaza sustinerea in continuare a IMM-urilor in vederea ... (vezi toată discuția)
Credit kogalniceanu Catigaspar10 Catigaspar10 Am un credit pt. IMM, Kogalniceanu, de 125.000, contractat acum 2 ani si reinnoit pana la sfarsitul lui 2012. As dori sa aplic pentru noul program Kogalniceanu ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene ovisalom ovisalom Buna ziua, Am inteles ca UE acorda fonduri pentru reinnoirea echipamentelor IT ale unei companii. Intrebarea mea este: o data ce ai obtinut aceste fonduri ... (vezi toată discuția)