avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti cum pot afla daca s-a dezbatut o succesiune? mai exact succesiunea dupa bunicii mei. Tatal meu a murit iar eu am fost numit de instanta unic mostenitor, doar ca rudele mele au luat toate actele iar eu nu am acces la unele informatii. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ada2011 , utilizator 21:16, 18 Noiembrie 2012
Pai din moment ce ati fost numit de instanta unic mostenitor s a cam dezbatut succesiunea! fiti mai explicit va rog!
Ati mers in instanta si aveti hotarare prin care sunteti unicul mostenitor al bunicului dvs? Daca da vreti acum sa intrati in posesia bunurilor bunicului? trebuie sa faceti dovada acestora, adica cu acte ca au apartinut bunicului dvs. Daca v ati adresat instantei, nu cred ca succeiunea s a mai dezbatut si la notariat. cine sunt rudele dvs care au ascuns actele??
Daca vorbiti despre succseiunea bunicului pe care tatal dvs ar fi trebuit sa il mosteneasca, atunci verificati la arhiva camerei notarilor daca s-a deschis succesiunea bunicului. Va trebui sa stiti data decesului, locul si eventual un CNP.
sunt unic mostenitor al tatalui meu iar sora lui a scos certicat de mostenitor spunand ca eu nu exist. am spart certificatul ei si am fost declarat eu unic mostenitor al tatalui meu.
Aceasta (matusa mea), pana am avut dreptul sa intru in casa tatalui meu a luat toate actele, iar acum eu nu stiu daca ei au facut succesiune dupa bunicul meu, caci daca nu au facut, cred ca eu ca mostenitor al tatalui meu am dreptul si la o parte din averea bunicilor. Multumesc mult!
foarte simplu :
1) depuneți la Oficiul de Cadastru-Cartea Funciară, o Cerere de eliberare a unui Extras de C.F pentru a afla situația după decesul bunicii ;
2) sau, puteți merge la sala de studiu și solicitați pe bază de cerere studiul acelei Cărți Funciare.Când ați găsit situația ce vă interesează, solicitați copie xerox.
Multumesc frumos!!!! Sarut mana!

Alte discuții în legătură

Mostenire liviughita liviughita Tatal meu a decedat in 2001,el a fost casatorit legal cu mama mea din 1970. Dupa decesul tatalui meu ,am dezbatut mostenirea cu mama ,si conform legii a fost ... (vezi toată discuția)
Intrebare BPD BPD Tatal meu a decadat in anul 2008.Exista un act de renuntare la drepturile asupra casei si terenului aferent casei,din partea unchilor mei.Am ramas.conform ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)