avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva rezolutiei procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva rezolutiei procurorului

Buna seara! As vrea sa stiu daca o plangere impotriva rezolutiei procurorului, poate fi trimisa prim- procurorului prin E-mail. Multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: ContSters184021 , utilizator 22:25, 18 Noiembrie 2012
Am un client care a procedat in acest mod si i-a fost luata in seama.
Insa nu va recomand sa procedati asa.
Trimiteti prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
de regula documentele trimise autoritatilor statului se inregistreaza la o registratura/receptie.

trimiterea prin email nu este recomandata chiar daca aceasta metoda de comunicare este mai facila. nu puteti avea certitudinea ca mesajul a ajuns unde trebuie iar daca nu este inregistrat nu veti putea avea o referinta in viitor.
ART. 187 (C.p.p. - Cod procedura penala)
Acte considerate ca făcute în termen
Actul depus înăuntrul termenului prevăzut de lege la administratia locului de detinere ori la
unitatea militară sau la oficiul postal prin scrisoare recomandată este considerat ca făcut în termen .
Înregistrarea sau atestarea făcută de către administratia locului de detinere pe actul depus, recipisa oficiului postal , precum si înregistrarea ori atestarea făcută de unitatea militară pe actul depus, servesc ca dovadă a datei depunerii actului.
Cu exceptia căilor de atac, actul efectuat de procuror este considerat ca făcut în termen, dacă data la care a fost trecut în registrul de iesire al parchetului este înăuntrul termenului cerut de lege pentru efectuarea actului.

Daca folositi E-mail, vor ignora probabil plangerea pe motiv ca legiuitorul nu a prevazut decat oficiul postal si recipisa acestuia ca dovada a actului (plangere) facut in termen.
Oricum presupun ca procurorul a incalcat deja legea, din motiv ce doriti sa faceti o plangere (impotriva lui) la primul-procuror, nu? :duh:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare apel puncuskaa puncuskaa care este ceea mai sigura modalitate a declararii apelului? posta,fax,e-mail.la registratura..... (vezi toată discuția)
Calcularea termenelor melcsy melcsy buna ziua am primit o comunicare de la autoritatea contractanta in care scrie ca avem la dispozitie 5 zile pentru a face contestatie,termenul decurge din ... (vezi toată discuția)
Zile lucratoare sau nu? noisette noisette in penal, pentru exercitarea cailor de atac sau pt. ramanerea hotararilor definitive si irevocabile se socotesc termenele incluzand zilele nelucratoare sau ... (vezi toată discuția)