avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Declarare apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Declarare apel

care este ceea mai sigura modalitate a declararii apelului? posta,fax,e-mail.la registratura.....
Il puteti expedia prin confirmare de primire.
Se poate depune in oricare din modurile aratate de dvs, dar daca intrebati cum ar fi cel mai "sigur", sa zicem ca la registratura ca ar fi, deoarece va pune confirmarea de primire pe al doilea exemplar.
sunt deja in al 9lea zi al termenului de apel...daca fac apel prin posta si instanta nu primeste "scrisoarea" numai dupa 2-3 zile am depasit termenul sau conteaza data cand am expediat?
ART. 270
Acte considerate ca făcute în termen
(1) Actul depus înăuntrul termenului prevăzut de lege la administraţia locului de deţinere ori la unitatea militară sau la oficiul poştal prin scrisoare recomandată este considerat ca făcut în termen. Înregistrarea sau atestarea făcută de către administraţia locului de deţinere pe actul depus, recipisa oficiului poştal, precum şi înregistrarea ori atestarea făcută de unitatea militară pe actul depus servesc ca dovadă a datei depunerii actului.
(2) Dacă un act care trebuia făcut într-un anumit termen a fost comunicat sau transmis, din necunoaştere ori dintr-o greşeală vădită a expeditorului, înainte de expirarea termenului, unui organ judiciar care nu are competenţă, se consideră că a fost depus în termen, chiar dacă actul ajunge la organul judiciar competent după expirarea termenului fixat.
(3) Cu excepţia căilor de atac, actul efectuat de procuror este considerat ca făcut în termen dacă data la care a fost trecut în registrul de ieşire al parchetului este înăuntrul termenului cerut de lege pentru efectuarea actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva rezolutiei procurorului Statescu Statescu Buna seara! As vrea sa stiu daca o plangere impotriva rezolutiei procurorului, poate fi trimisa prim- procurorului prin E-mail. Multumesc mult ! (vezi toată discuția)
Calcularea termenelor melcsy melcsy buna ziua am primit o comunicare de la autoritatea contractanta in care scrie ca avem la dispozitie 5 zile pentru a face contestatie,termenul decurge din ... (vezi toată discuția)
Zile lucratoare sau nu? noisette noisette in penal, pentru exercitarea cailor de atac sau pt. ramanerea hotararilor definitive si irevocabile se socotesc termenele incluzand zilele nelucratoare sau ... (vezi toată discuția)