avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract drepturi de autor valabil in concediul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract drepturi de autor valabil in concediul prenatal??

Buna ziua,
De mai mult de 12 luni sunt salariata in cadrul unei firme. In perioada 01August-01 Noiembrie 2012 am incheiat un Contract de Cedare Drepturi de Autor cu o alta persoana juridica, mentionez ca acest contract nu a fost inca inregistrat la ANAF urmand ca in decursul lunii Noiembrie 2012 sa fie rezolvata aceasta problema. Incepand cu 01 Octombrie 2012 am intrat in concediu prenatal (concediul este platit doar de firma la care sunt angajata cu CIM eu urmand sa nasc la inceputul lunii Decembrie).
Intrebarea mea este: daca acest Contract de Cedare Drepturi de Autor este valabil si in luna Octombrie (luna in care am fost in concediu prenatal) si daca se poate lua in calcul la indemnizatia de crestere copil (1 an)
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: claud1u , utilizator 10:45, 28 Mai 2013
Veniturile realizate in baza unui astfel de contract intra in calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului ...

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii
copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
.....

Art. 3
(1) Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46, art. 55 alin. (1) şi (2) şi art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.


art.46 din Codul fiscal:

(1) Veniturile din activităţi independente cuprind veniturile comerciale, veniturile din profesii libere şi veniturile din drepturi de proprietate intelectuală, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activităţi adiacente.
Multumesc mult pentru raspuns!
Problema mare era daca acest contract de valabil si daca am fost in concediu prenatal in ultima luna?
O zi frumoasa!
Contractul este valabil .. incetarea acestuia se va face odata cu intrarea dvs in CCC, intrucat pe perioada CCC nu puteti realiza venituri supuse impozitului pe venit decat in anumite situatii ...
Buna ziua, se tine cont si de contracte Drepturi de Autor daca sunt intocmite lunar, si nu este un contract pe o perioada nedeterminata sau determinata?

daca da, ma puteti ajuta cum ar trebui sa procedez, unde sa le depun sau unde sa ma interesez.

multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil in urma unui contract de drepturi de autor madylumy madylumy Buna ziua! daca o persoana a avut un contract pe drepturi de autor de 8 luni, si 4 luni cim poate beneficia de indemnizatia de crestere copil? De mentionat ca ... (vezi toată discuția)
Venitul din chirii - baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil pana la 2 ani loredana080380 loredana080380 Buna ziua, am si eu o nelamurire. Din noiembrie 2009 sunt in somaj si ne facem planuri pentru bebe, insa indmnizatia de somaj este 500 lei, lucru care ne da ... (vezi toată discuția)
Va rog o lamurire indemnizatie copil florin_nea83 florin_nea83 Daca contractul de munca a inceput cu data de 10.11.2011 iar sotia trebuie sa nasca undeva la sfarsitul lui Octombrie 2012 , poate beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)