avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil in urma unui contract de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil in urma unui contract de drepturi de autor

Buna ziua! daca o persoana a avut un contract pe drepturi de autor de 8 luni, si 4 luni cim poate beneficia de indemnizatia de crestere copil? De mentionat ca pentru contractul de drepturi de autor nu i s-au calculat inca impozitele care trebuiesc platite. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:42, 10 Iunie 2013
Daca are realizate venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, atunci va putea beneficia de indemnziatia pentru CCC.

art.2 alin.1 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;

b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
....

art.3 (1) : Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 46,art. 55 alin. (1) şi (2) şi art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
...
(4) În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului - cuantum, acte Mb2122 Mb2122 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o informatie si cu indrumarii punctuale in ceea ce priveste pasii care trebuiesc urmati. Am un unchi la tara care vrea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Irina_gabriela Irina_gabriela Buna ziua. As vrea sa stiu daca primesc indemnizatia pentru cresterea copilului in conditiile in care sunt angajata printr-un program finantat prin fonduri ... (vezi toată discuția)
Contract determinat ioana2525 ioana2525 Daca am contract pe perioada determinata pe 6 luni, pot ramane insarcinata? Mi se va plati indemnizatia si dupa terminarea celor 6 luni ? MUltumesc. (vezi toată discuția)