avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... din ce traieste un administrator...?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

din ce traieste un administrator...?

intrebare...din ce traieste un administrator exista o indenimnizatie sau ceva de genul(sa zicem ca nu sunt angajat la propria firma sunt obligat sa ma angajez)...sau din ce...va rog sa ma lamuriti
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 19 Noiembrie 2012
Buna!
Pai daca se angajeaza cu CIM la pripria firma, va avea salariu. Daca nu, asteapta sfarsitul de an sa scoata dividentele din firma :D In restul anului presteaza....benevol :)
Asociatul unic nu poate avea calitatea de administrator salariat. Puteti incheia contract de munca pentru o alta functie.
Un asociat unic care are si calitatea de administrator in aceeasi societate poate avea si calitatea de salariat al aceleeasi societati?
Este o situatie des intanlita in practica cand o persoana infiinteaza un SRL si este atat asociat unic, administrator si vrea sa fie si angajat cu contrat de munca pt ca nu isi permite sa angajeze alte persoane.
Multumesc

Nu avem o practica unitara in acesta speta, sunt unele ITM -uri care inregistreaza C.M. -ul alte nu. Parerea mea este ca art.196 alin. 4 lamaureste intr-un fel situatia cand spune ca ,, prevederile privitoare la administrarea societatilor pe actiuni nu sunt aplicabile si societatilor cu raspundere limitata".
:rolleyes:

www.avocatnet.ro/content/for...
Asociatul unic poate avea calitatea de administrator si in acelasi timp si de salariat ... ITM-urile nu mai au au nicio legatura cu inregistrarea fizica a c.i.m., dupa 01.01.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic, administrator si salariat cu contrat de munca Gabriel Trifu Gabriel Trifu Legea 31/90 la art. 196 indice 1 alin 3 prevede ca asociatul unic poate avea calitatea de salariat al srl al carui asociat unic este ; La art. 137 indice ... (vezi toată discuția)
Contractul de administrare danadumi danadumi Doresc sa stiu daca asociatul unic al unui SRL, care este si administrator prin actul constitutiv, poate sa incheie un contract de administrare(poate are ... (vezi toată discuția)
Nelamurire! stanceni stanceni Poate sa-mi spuna si mie cineva daca pana la urma urmelor, cu toate modificarile Legii31/1990 este posibil ca asociatul unic/administratorul sa fie salariat ... (vezi toată discuția)