Of of, mai mai ... :(
In urma cu 3 ani am schimbat apometrele si la baie si la bucatarie.
Dupa 3 luni de la schimbare, am observat ca unul din apometrele de apa rece nu funtioneaza la parametrii normali.
Cand am sunat la firma montatoare, pentru a le comunica defectul, acestia mi-au spus :
Isi da el drumu. Lasa-ti sa curga apa tare. Nu ne deplasam doar pentru un apometru.
De atunci pana in urma cu 2 luni (adica 2 ani si 6 luni) eu declaram consumul estimat in continuare ca si inaintea schimbari, cu toate ca apometrul meu inregistra doar 1m cub la 6 luni.
Imi asum greseala de a tot amana, dar nu am putut inlocui apometrul din motive personale.
In urma cu 3-4 luni, D-na Administrator si Seful de Scara, au venit pentru a verifica buna functionare a apometrelor in apartamente, acestia au constatat defectul si m-au rugat sa schimb apometrul spunand ca peste 30 zile va veni un control de la Primarie.
Cu 1 zi inainte de a veni controlul de la Primarie eu am schimbat apometrul cu o firma autorizata de la noi din oras.
La control propriu-zis s-au prezentat D-na Administrator si cu Reprezentantul de la Primarie, care au intrat in locuinta mea, au verificat apometrele + toti robinetii.
In timp ce verificau apometrele la mine in apartament D-na Administrator ai spune Reprezentantului Primarie :
- Stiti, la acest apartament au avut un apometru defect ani de zile, iar noi l-am depistat in urma cu 2-3 luni abia. Acum cateva zile l-au schimbat. Intr-adevar isi declarau consumul estimat chiar daca apometrul era defect, dar dupa cum puteti observa, totul este in regula acum.
Reprezentantul Primarie :
D-na administrator, atat timp cat eu constat acum ca apometrele si toti robinetii funtioneaza perfect, apometrele au sigiliile intacte pe ele, certificatele de montaj si garantie sunt depuse in copii xerox la dvs. la asociatie si proprietarul si-a declarat in tot acest timp consumul estimat, nu am nimic de comentat, deci totul este in regula cum a-ti spus si dvs.
La aflarea acestei hotarari am rasuflat usurat, spunandu-mi Reprezentantul de la Primarie
Stai linistit, esti in regula.
In luna urmatoare cand se afiseaza lista cu datoriile la intretinere (sunt integralist, nu am avut datorii la intretinere niciodata), pe lista in dreptul apartamentului meu observ urmatoarele date :
- APA CALDA BAIE 0m (declarasem 2m)
- APA RECE BAIE 100m.
Cand m-am dus la Asociatie a 2-a zi, D-na Administrator imi spune in timp ce-mi arata intr-un registru, un PROCES VERBAL semnat de catre COMITET :
In urma sedintei sustinute acum cateva zile de catre Comitetul Asociatiei (3 barbati in etate + D-na Administrator) am hotarat sa-ti imputam 100m apa rece luna aceasta si 100m apa rece luna viitoare ca ... pierderi (5,3 RON / m cub)
A 2-a zi am intrebat-o pe D-na Administator :
- DE CE S-A LUAT ACEASTA HOTARARE ?
... DE CE EU NU AM FOST ANUNTAT ?
D-na Administrator imi raspunde :
- EU ?
COMITETUL.
NU ITI CONVINE ?
ESTI LIBER SA NE DAI IN JUDECATA.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez sa pot scapa de aceasta povara nedorita in prag de iarna. #-o
Mutlumesc anticipat.